Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee verdachten overtreding Vuurwapenwet opgepakt door politie Nieuw Nickerie

Twee verdachten overtreding Vuurwapenwet opgepakt door politie Nieuw Nickerie

De politie van het bureau Nieuw Nickerie heeft zondag 24 september in samenwerking met het Regio Bijstandsteam West (TBRW) de twee verdachten V.S., alias “Ghandi” (38), en K.I (29) ter zake overtreding van de Vuurwapenwet aangehouden.

De agenten gingen na een telefonische melding van een vechtpartij naar de Soekramsinghstraat voor onderzoek. Daar aangekomen bleken de twee verdachten, van wie K.I. gewapend was met een vuistvuurwapen, in een personenauto de plek te hebben verlaten.

Het verdacht voertuig met de twee inzittenden werden kort daarna door de politie in de Soekramsingstraat gesignaleerd, waarbij de bestuurder tot stoppen werd gesommeerd. Bij een ingesteld onderzoek in het voertuig werd bedoeld vuistvuurwapen van het merk Tauris met 4 scherpe patronen en 2 lege hulzen onder de stoelzitting van de mede-inzittende K.I. aangetroffen en inbeslaggenomen. 

Bij de veiligheidsfouillering werden op de verdachten twee mobiele telefoons, geldbedragen in SRD, een halsketting, twee ringen en een hanger allen van geel metaal en twee polshorloges aangetroffen. Hangende het onderzoek werden deze goederen in bewaring genomen en het voertuig in beslag genomen. Hierna werden de verdachten ter voorgeleiding overgebracht naar het politiebureau.Na overleg met het Openbaar Ministerie is K.I. door de politie in verzekering gesteld, terwijl V.S. is heengezonden. Het onderzoek in deze zaak is overgedragen aan de recherche van Regio West.