Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee verdachten gehoord in roofmoordzaak Eersel

Twee verdachten gehoord in roofmoordzaak Eersel

Renold K. en Furnen K. hebben een ontkennende verklaring afgelegd in de roofmoordzaak, waarbij de toerist Anthony Eersel op 5 september 2011 aan de Romestraat om het leven is gebracht. In deze zaak zijn vier verdachten in beeld gekomen. Op de afgelopen zittingen werd een van de verdachten, Guillermo, door de rechter in vrijheid gesteld. Opvallend in deze zaak was dat Furnen de rechter tot twee keren toe verzocht om Renold in vrijheid te stellen. Volgens hem weet Renold niets van de zaak af . De rechter heeft het verzoek niet toegewezen.

De magistraat hield de twee medeverdachten voor dat de vierde verdachte, Clifford L., reeds eerder op de zitting bekend heeft de steek aan het slachtoffer te hebben toegebracht. Renold verantwoord zich wegens uitlokking en medeplichtigheid. Hij zou zijn twee comparanten informatie hebben doorgespeeld, dat een dronken man, een dikke gouden halsketting om zijn hals heeft en geld op zak had. Uit die informatie bleek dat de comparanten de man moesten beroven van diens kostbaar bezit.

Furnen verklaarde op zijn beurt dat het niet gaat om een roofmoord. Hij beweerde  onder druk zijn verklaring bij de politie te hebben afgelegd. Op de eerdere zittingen  gaf Furnen aan dat Clifford een deal had met het slachtoffer waarbij hij nog niet uitbetaald was. Op die bewuste dag zag Cliford het slachtoffer die hem geld schuldig was. Van wat zich verder zou hebben afgespeeld, draagt Furnen geen kennis van. Hij was samen met Clifford. Dit bevestigt hij wel.

De magistraat stelde deze zaak uit vanwege het late uur. Op 10 mei zullen Clifford en  Guillermo in de gelegenheid worden gesteld om hun kant van het verhaal te vertellen. Guillermo werd aangezegd om aanwezig te zijn op de zitting. De andere drie verdachten blijven aangehouden.

Saskia Bandhan

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by

Tags: