Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee verdachten aangehouden voor doodschieten zwerver te Saoena markt,  schutter voortvluchtig

Twee verdachten aangehouden voor doodschieten zwerver te Saoena markt,  schutter voortvluchtig

PARAMARIBO — Het slachtoffer R.T. meer bekend als “Leeuw” die een zwerversbestaan leidde, is zondag bij een eettent anex bar aan de zijde van de Verlengde Anamoestraat bij de Saoena markt door een onbekende man doodgeschoten.

De afdeling Kapitale Delicten heeft die dag de twee vreemdelingen A.M. en A.G aangehouden voor overtreding van de vreemdelingenwet, moord, doodslag en medeplichtigheid. Het voorlopige onderzoek heeft uitgewezen dat het slachtoffer zich kort voor het incident  bij een eettent bevond die reeds gesloten was.

Bij een andere eettent tegenover de gesloten eettent waren enkele mannen en vrouwen bezig zich te vermaken onder het genot van muziek en het nuttigen van alcohol. R.T. maakte toen gebaren met zijn handen en zei iets in de richting van de feestende mensen.

Op een gegeven moment stond een onbekende man uit het gezelschap op en liep regelrecht naar R.T., waarbij de man hem van heel dichtbij door zijn hoofd schoot. Ondanks R.T. weerloos op de vloer lag, loste de schutter nog drie schoten op het slachtoffer. Na de daad vertrok de verdachte direct met een andere man uit de groep.

Na uitgewerkte informatie zijn de twee verdachten A.M. en A.G. die ook deel uitmaakten van de groep bij de eettent achterhaald. Het tweetal kon geen bescheiden van hun verblijf in Suriname overleggen en hield de politie voor de schutter bij de eettent te hebben ontmoet en na kennis met hem te hebben gemaakt samen hebben geborreld.

Het lichaam van R.T. is in opdracht van het Openbaar Ministerie (O.M.) voor obductie inbeslaggenomen. Aan de aanhouding van de schutter wordt gewerkt. A.M. en A.G. zijn na  overleg met het Openbaar Ministerie in verzekering gesteld.