Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee verdachten aangehouden voor diefstal wapen politieman

Twee verdachten aangehouden voor diefstal wapen politieman

PARAMARIBO — A.T. (32) en Z.V. (23) zijn maandag door de politie aangehouden omdat zij ervan worden verdacht het dienstwapen van een politieambtenaar te hebben ontvreemd. De agent had op 28 mei aangifte gedaan op het politiebureau Centrum. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld.

De wetsdienaar verklaarde dat hij samen met zijn nichtje voor vertier te Wakapasi was. Nadat ze plaats hadden genomen in zijn voertuig, dat geparkeerd stond aan de Van Roseveltkade, werd zijn nichtje door een onbekende man aan de praat gehouden. Nadat die was vertrokken, sloot de agent zijn voertuig af en zei hij dat, vermoedelijk door de alcohol die hij en zijn nicht hadden gedronken, ze in slaap zijn gevallen.

Na enige tijd schrok hij wakker en ontdekte dat zijn zwarte tas waarin het dienstwapen was, was weggenomen en het achterportier stond open. Hij deed direct aangifte, waarna de zaak voor verder onderzoek werd overgedragen aan de recherche van Paramaribo.

Na uitgewerkte informatie bleek dat de politieman op 28 mei geruime tijd werd achtervolgd. Op camerabeelden is duidelijk te zien hoe Z.V. en A.T. het strafbare feit plegen. De verdachten werden na acht dagen opgespoord en te Kwatta en Uitvlugt aangehouden Het vuistvuurwapen van de agent werd gevonden in de woning van Z.V.