Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee bedrijven hebben voorstellen ingediend voor bouw Corantijnbrug

Twee bedrijven hebben voorstellen ingediend voor bouw Corantijnbrug

PARAMARIBO — Er zijn twee bedrijven die voorstellen hebben ingediend om de brug over de Corantijnrivier te bouwen die Suriname en Guyana met elkaar verbindt. Dat meldt het Guyanese medium Starbroek News zaterdag. Het medium zegt de bevestiging van dit nieuws vrijdag te hebben gehad van de minister van Openbare Werken van Guyana Juan Edghill.

Het gaat om het Nederlandse ingenieursbureau Ballast Nedam en China Road and Bridge Corporation (CRBC). De eerste is de bruggenbouwer geweest van de Jules Albert Wijdenboschbrug over de Surinamerivier.

“Alhoewel de Corantijnrivier waar de brug over zal lopen volledig Surinaams grondgebied behelst, is het niet duidelijk welk land precies de inzendingen zal beoordelen”

De voorstellen van deze twee bedrijven zijn donderdag ingediend bij het Nationaal Bestuur Inkoop en Tenderadministratie (NPTAB). Na beoordeling van de inzendingen zal er een voorstel worden gedaan aan Georgetown en Paramaribo en bij overeenstemming zal het geselecteerde bedrijf bekend worden gemaakt, meld Starbroek News.

Alhoewel de Corantijnrivier waar de brug over zal lopen volledig Surinaams grondgebied behelst, is het niet duidelijk welk land precies de inzendingen zal beoordelen of als dat het gezamenlijk gebeurt. Nieuws over dit project bereikt de pers niet zelden via Guyanese media.