Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Twee aanrijdingen op de weg naar Pikin Saron; 1 dode te betreuren

Twee aanrijdingen op de weg naar Pikin Saron; 1 dode te betreuren

Bij twee aanrijdingen die zich vanochtend vroeg hebben voorgedaan op de weg naar Pikin Saron is de 26-jarige bromfietser G.K. van de eerste aanrijding komen te overlijden. De politie van het bureau Zanderij kreeg vannacht omstreeks 01.05 uur van het Command Center de melding van een aanrijding tussen een bromfietser en een voetganger op de weg naar Pikin Saron. Bij aankomst van de politie waren de drie slachtoffers reeds per eigen gelegenheid afgevoerd naar de RGD-polikliniek te Pikin Saron.

De bromfietser G.K. tevens vermoedelijke veroorzaker, die militair van beroep was, heeft op de polikliniek van Pikin Saron het leven gelaten. Een arts stelde officieel de dood van het verkeersslachtoffer vast. Het voorlopige onderzoek van de politie heeft uitgewezen dat zowel de voetganger als de bromfietser met duorijder zich aan de linkerzijde over de weg uit de richting van Pikin Saron verplaatsten, gaande in de richting van Apoera.

Door tot nog toe onbekende reden ontstond er een aanrijding tussen de bromfietser en de voetganger, waarbij de bromfietser en zijn duorijder en de voetganger verwondingen hebben opgelopen. Met de ambulance van Surcad werd de duorijder met schaafverwondingen en de voetganger met een beenfractuur afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Het ontzielde lichaam van G.K. is in opdracht van het Openbaar Ministerie ter obductie door de politie in beslag genomen. Aangezien de overledene een militair was, is het onderzoek van deze aanrijding overgedragen aan de Militaire Politie.

Bij de tweede aanrijding die omstreeks 05.00 uur plaatsvond op diezelfde weg tussen een truck en een voetganger, heeft de 65-jarige voetganger C.M. zware persoonlijke ongelukken opgelopen.

De politie van voormeld bureau deed na de melding van de aanrijding, die niet ver verwijderd van de eerste aanrijding had plaatsgevonden, de locatie aan voor onderzoek. De wetsdienaren constateerden bij aankomst dat zowel de truckbestuurder als de voetganger naar de richting van Pikin Saron gingen. De voetganger C.M. heeft zware verwondingen opgelopen waarna de dorpsbewoners tekeergingen, en de truckchauffeur daardoor het bos in is gevlucht.

De gewonde voetganger werd voor medische hulp met de ambulance van Surcad afgevoerd naar de Spoedeisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo.

Hangende het onderzoek is de truck door de politie in beslag genomen.