Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Tuchtcollege boos op afwezige scheidsrechters

Tuchtcollege boos op afwezige scheidsrechters

Jerny Faerber van Transvaal legt hier uit wat er die dag gebeurd is tijdens de wedstrijd tussen Transvaal en Kamal Dewaker, terwijl Herman Winter heel goed luistert (foto: Rakesh Parag)

Woensdag heeft het Tuchtcollege van de SVB twee zaken behandeld die op de rol stonden. Zo moesten Jerny Faerber van Transvaal en Wensly van Hetten van Kamel Dewaker zich aanmelden bij Tuchtcollege-voorzitter Karel Zeefuik. Faerber was wel aanwezig, terwijl Van Hetten niet kwam opdagen evenals de arbiter. In de wedstrijd tussen Transvaal en KD, die afgelopen weekend gespeeld werd in het Andre Kamperveenstadion, kregen zowel Faerber als Van Hetten de rode kaart van Andy Pierau.

‘Het is helemaal niet waar, wat de arbiter in zijn strafrapport heeft geschreven’, gaf Faerber aan. ‘Ik heb me helemaal niet schuldig gemaakt aan een gewelddadige handeling’. Aan Faerber werd gewelddadige handeling ten laste gelegd. ‘Tijdens de wedstrijd probeerde ik de bal te beschermen, maar toen heeft Van Hetten mij een kniestoot op mijn dijbeen gegeven. De arbiter floot, maar ik draaide om en stootte hem met mijn borst, waarop Van Hetten mij met de hand wegduwde. En tot mijn verbazing gaf de arbiter beide spelers de rode kaart en ik liep gewoon weg. Maar dat de arbiter dit typeert als gewelddadige handelingen, kan ik helemaal niet geloven’, zei Faerber.

Herman Winter van Transvaal vond het ook heel erg dat de arbiter niet aanwezig was. ‘Want ik wilde hem vragen wat hij bedoelt met gewelddadige handeling. Als Andy Pierau dit als gewelddadige handeling ziet, dan wat zou hij zeggen van de overtreding, die in Moengo is gebeurd. Waar de speler Javin Crawford zijn kaak op vier plaatsen heeft gebroken en van 5 uur tot 10 uur constant ging bloeden’, zegt teambegeleider Winter. ‘En hier heeft mijn speler een stootje gegeven, wat ik ook afkeur, wordt dit getypeerd als geweldadige handeling. Ik kan het helemaal niet geloven. Daarom heeft men mij geleerd dat Nederlands een heel moeilijke taal is en als je het niet verstaat, ga je blunders maken’, zegt Winter

Het Tuchtcollege vond heel erg dat arbiter Pierau niet aanwezig was. Ze vindt het een kwalijke zaak wanneer tenminste een lid van het arbitrale kwartet niet aanwezig is op de zitting. ‘De wedstrijd wordt geleid door vier personen en als een niet kan, moet toch de andere komen. Hierdoor kan men geen hoor en wederhoor toepassen.’

Het Tuchtcollege strafte Jerny Faerber voor 1 wedstrijd. Wensly van Hetten werd bij verstek veroordeeld. Hij kreeg een straf van 1 wedstrijd en een geld boete van SRD 30.

Dagblad SurinameDagblad Suriname – Suriname's Populairste Krant


Posted

in

by