Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Trustbank Amanah beheert KMO Fonds

Trustbank Amanah beheert KMO Fonds

PARAMARIBO — Volgens Eduard Kidjo van Trustbank Amanah is de financiële instelling gereed om samen te werken met het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie voor een duurzame economische groei. De bank kijkt daarnaast uit naar de complete financieringsmogelijkheden, zodat de kleine en middelgrote ondernemingen (KMO’s) positief kunnen worden ingezet en benut in een poging de economie te diversifiëren.

Kidjo maakte duidelijk dat Trustbank Amanah als beheerder van het KMO Fonds bewust is van haar verantwoordelijkheid als partner om te werken aan de verbetering van de dienstverlening. Hij benadrukte dat de KMO’s moeten worden gekoesterd. Trustbank Amanah en het ministerie hebben vrijdag de zogenoemde ‘beheersingsovereenkomst’ van het KMO Fonds ondertekend.

Nieuwe start

EZ-minister Rishma Kuldipsingh, die over een “mijlpaal” sprak, onderstreepte dat via het KMO Fonds er leningen kunnen worden verstrekt om ondernemers te ondersteunen. Ze beloofde dat haar ministerie ervoor zal zorgen dat KMO’s “makkelijk en tegen lage rentepercentages” geld kunnen krijgen. Een deel van het percentage zal terug moeten vloeien naar het fonds, dat zichzelf moet beheren.

Via dit fonds zullen de KMO’s worden ondersteund en gestimuleerd voor een duurzame economische groei in Suriname. Volgens Reza Amirkhan, voorzitter van het KMO-bestuur, is met de ondertekening een nieuwe start ingeluid. Zoals de lijnen zijn uitgezet, zullen ondernemers worden geadviseerd, gestimuleerd en begeleid door de KMO Unit en Trustbank Amanah.

Ruggengraat

De bewindsvrouw deed een beroep op de doelgroep om gebruik te maken van het fonds, zodat duurzame economische groei in Suriname kan worden gestimuleerd. Amirkhan noemde KMO’s de ruggengraat van het land. Vandaar dat de regering mogelijkheden creëert om financiële toegang te geven aan ondernemers.

Hij benadrukte dat de KMO’s economische groei alsook werkgelegenheid creëren. Amirkhan riep op om de financiering zo makkelijk mogelijk te maken voor ondernemers, zodat die binnen een maand over het geld kunnen beschikken.