Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Trump krijgt boete van 5000 dollar voor overtreden spreekverbod

Trump krijgt boete van 5000 dollar voor overtreden spreekverbod

De Amerikaanse oud-president Donald Trump heeft in New York een boete van 5000 dollar gekregen voor het overtreden van een spreekverbod. Hij kreeg dat opgelegd nadat hij op sociale media uithaalde naar een rechtbankmedewerker in een proces tegen hem.

Trump deelde een foto van een griffier van de rechter met de Democratische Senaatsleider Chuck Schumer. Hij noemde de vrouw onterecht “de vriendin van Schumer”, sprak er schande van en eiste het einde van het proces over fraude door Trump, zijn familieleden en het familiebedrijf The Trump Organization.

De foto en de bijbehorende tekst werden van Trumps sociale medium The Truth Social gehaald, maar bleven daarna nog twee weken zichtbaar op Trumps campagnesite. De rechter maakte dit vrijdag tijdens een zitting bekend en dreigde Trump hiervoor vast te zetten, aldus de Amerikaanse nieuwszender NBC.

Trump was volgens Amerikaanse media gisteren zelf niet in de rechtbank in New York. Zijn advocaten zouden hebben verklaard dat het bericht onbedoeld nog op Trumps site stond en hun excuus hebben aangeboden namens hun cliënt.