Home » Surinaams nieuws » Transvaal-vrouwen landskampioen na zege op Broki

Transvaal-vrouwen landskampioen na zege op Broki

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — De Transvaal-vrouwen hebben vrijdagavond de titel in de vrouwendivisie van de Surinaamse voetbalbond (SVB) veroverd na de 3-0 overwinning op Broki. Bij rust stonden ze al met 2 – 0 voor in het André Kamperveenstadion. Met nog vier wedstrijden te gaan is Transvaal niet meer in te halen met 42 punten.

“Dit is geweldig. Ik bedoel je traint om titels te halen met je team en als je ongeslagen landskampioen wordt is het meer dan prachtig. Al het harde werk is niet voor zomaar,” zegt aanvoerder Cady Chin See Chong van Transvaal. Voor haar is het de tweede titel op rij.

Aanvaller Orthea Riley en Pamela Ansoe hebben in de eerste helft Transvaal op 2 – 0 gebracht. Broki deed er alles aan een tegendoelpunt te scoren, maar Cynthia Sital en Stephanie Hanenberg waren onfortuinlijk in de afronding.

Shamaira Stekkinger zorgde in de 60e minuut voor het derde doelpunt. Daarmee is Transvaal verdiend kampioen geworden. Volgend week zondag spelen Transvaal en Robinhood de bekerfinale.Bij winst pakt Transvaal de dubbel dit seizoen.