Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Transvaal vrouwen blijven dominant in competitie 

Transvaal vrouwen blijven dominant in competitie 

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Transvaal blijft na de negende speelronde domineren in de vrouwendivisie van de Surinaamse voetbalbond. De Politie Voetbalvrienden zijn zondag met maar liefst 6-0 ingeblikt in het André Kamperveenstadion. Met die overwinning staat Transvaal met 27 punten alleen aan kop. “Het nu niet om hoe we winnen of  verliezen. Belangrijk is dat we op de goede weg zijn om kampioen te worden. Dat is onze hoofddoel”, zegt coach Daniël Monsanto van Transvaal. 

De doelpunten kwamen op naam van Pamela Ansoe (2x), Orthea Riley (2x) en Royanie Karjasemita. Pamela van Zichem van PVV scoorde ongelukkigerwijs in eigen doel. De wedstrijd werd overschaduwd door harde overtredingen.

“We hebben teveel balverlies op het middenveld. Maar het komt wel zeker goed als we harder trainen”

PVV-coach Miguel Douglas

Chayenne Grebbe en Dyenthy Schoonland van PVV kregen de rode kaart. In de blessuretijd werd Saffira Hoogdorp van Transvaal ook door arbiter Zefania Hok-A-Hing voortijdig naar de kleedkamers gestuurd vanwege natrappen. 

Coach Miguel Douglas van PVV zegt dat zijn middenveld niet hard genoeg werkt. “We hebben teveel balverlies op het middenveld. Maar het komt wel zeker goed als we harder trainen. Het doel vandaag was om zo min mogelijk doelpunten tegen te krijgen en dat is ons niet gelukt”, aldus Douglas.