Home » Surinaams nieuws » Transvaal snel klaar met Robinhood in vrouwenklassieker

Transvaal snel klaar met Robinhood in vrouwenklassieker

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Transvaal heeft zondag de vrouwen klassieker tegen Robinhood in het André Kamperveenstadion binnen twintig minuten beslist. Hiermee heeft ‘Transie’ de koppositie in de vrouwendivisie verder verstevigd. Ondanks de comfortabele overwinning blijft trainer Daniël Monsanto van Transvaal nuchter. “We moeten nu verder bouwen aan de volgende wedstrijd. Ik ben nooit tevreden over het spelbeeld, want de dames zijn gaan verslappen in de tweede helft,” stelt Monsanto.

Topscoorder Andaya Lantveld bracht Transvaal in de vijfde minuut op 1-0. Drie minuten later verdubbelde Orthea Riley de score. Pamela Ansoe voegde zichzelf in de dertiende minuut bij het doelpuntenfestijn door het derde doelpunt te scoren voor Transvaal. In de negentiende minuut kogelde Riley de 4 – 0 binnen en was de wedstrijd gespeeld. Met de hoge score ontstond er een verslapping bij Transvaal in de tweede helft. Robinhood had dat door en kwam in de 55ste minuut  tot scoren via Glaziele Souza Ribeiro. Hierna kwamen beide teams niet meer tot scoren.

Coach Edward Redjosentono van Robinhood zegt dat het veld erg zwaar en traag was voor zijn dames. Maar desondanks is hij trots op de groep. “Zulke wedstrijden hebben altijd een bepaalde lading. De dames hebben geleerd om sneller te handelen. We nemen alle positieve energie mee naar onze volgende wedstrijd,” zegt de oefenmeester van Robinhood.