Home » Surinaams nieuws » Transvaal pakt drie punten dankzij blunders Leo Victor

Transvaal pakt drie punten dankzij blunders Leo Victor

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Twee late goals van Tafarel Doekoe in de 92e en 93e minuut voor Leo Victor konden de blunders van zijn ploeggenoten Enashu Amzik en Shaquille Pengel niet goed maken. Het heeft hen uiteindelijk de wedstrijd gekost tegen Transvaal. Na een 1-0 ruststand werd het 4-3 voor de jongens onder leiding van Ashween Achaibersing.

Een teleurgestelde coach Rogilio Kolf van Leo Victor beaamt dat zijn team op een gegeven moment tegen de klok moest spelen in een bloedstollende slotfase. “Die blunders hebben ons inderdaad de wedstrijd gekost”, stelt Kolf.

“Een stukje concentratieverlies in de slotfase van de wedstrijd. Maar onze jongens hebben heel hard gewerkt om de drie punten te pakken”

Ashween Achaibersing, coach Transvaal

Een slappe vertoning overschaduwde de eerste helft van de ontmoeting. Toch heeft Jamiro Hecbert ervoor gezorgd dat Transvaal in de 35e minuut op voorsprong kwam. Met die voorsprong zochten beide teams de kleedkamers op. Jeamy Naana maakte in de 53e minuut gelijk voor Leo Victor maar dat was voor korte duur, want een minuut daarna maakte Lalanie Tooy gretig gebruikt van de blunder van doelman Amzik van Leo Victor: 2-1.

Een minuut later schoot aanvoerder Dimitrie Apai Transvaal naar 3-1. Leo Victor probeerde te hergroeperen en een solide verdediging te vormen. Maar in de 75e minuut tikte Pengel ongelukkigerwijs de bal in eigen doel: 4-1. Daarna kwam Leo Victor stapvoets terug in de wedstrijd en moest de de verdediging van Transvaal alert blijven.

Doekoe ontpopte zich in de blessuretijd van vijf minuten bijna tot held van Leo Victor door twee goals te scoren. Maar de tijd was daarna niet aan de kant van Leeuw die nog één doelpunt nodig had voor een gelijkspel 4-3. Transvaal eindigde de wedstrijd met tien spelers, nadat Jerry Boldewijn rood werd gekleurd door de arbiter.

Achaibersing weet dat de overwinning heel erg belangrijk is geweest na de 7-4 nederlaag tegen Inter Moengotapoe. Door de zege moet nog blijken of Transvaal in de top vier kan meedoen.

“Een stukje concentratieverlies in de slotfase van de wedstrijd. Maar onze jongens hebben heel hard gewerkt om de drie punten te pakken. Binnen het team of binnen elke organisatie heb je spanning als bepaalde spelers geen minuten krijgen. Maar dat gedeelte lossen we wel op”, aldus Achaibersing.

Op het scorebord staat dat beide teams zeven doelpunten hebben gescoord in de wedstrijd, spelers schudden de hand na afloop.