Home » Surinaams nieuws » Transvaal en PVV delen punten broederlijk

Transvaal en PVV delen punten broederlijk

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Transvaal en de Politie Voetbalvrienden (PVV) hebben zaterdag de punten broederlijk gedeeld in de elfde speelronde van de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Na een 0-0 ruststand werd het 1-1 in het Franklin Essed Stadion. Jamiro Hecbert was voor Transvaal trefzeker, terwijl Garvey Kwelling aan de kant PVV het net vond.

Ondanks het teleurstellende gelijkspel, zei Transvaal-coach Ashween Achaibersing progressie te hebben gezien binnen zijn team. “Ik mag niet ontevreden zijn over het spelbeeld. De jongens werken heel hard en hebben tot de laatste minuut gestreden. Mijn complimenten aan hen.”

“Wat we nu gaan doen is evalueren en werken aan de minpunten”

Transvaal-coach Achaibersing

Voor Transvaal was het de tweede wedstrijd op rij die gelijk werd gespeeld. “Elk team in de competitie is gelijkwaardig aan de andere. We onderschatten daarom niemand. Wat we nu gaan doen is evalueren en werken aan de minpunten”, aldus Achaibersing. Door het  gelijkspel klimt Transvaal naar de derde plek op de ranglijst met zeventien punten. Ook Notch heeft zeventien punten, maar een minder doelsaldo.

Meer initiatieven

De eerste helft was teleurstellend. PVV noch Transvaal kon scoringskansen creëren. Na de rust schroefde Transvaal het  tempo op en bij de eerste gevaarlijke aanval van Transie in de tweede helft was het meteen raak. Hecbert schoot de meervoudig kampioen naar 1-0 in de 51ste minuut. Kort daarna ging de inzet van Lalanie Tooy hoog over het doel van PVV.

In de 64ste minuut kwam PVV langszij, nadat Kwelling een strafschop verzilverde: 1-1. Beide teams gooiden vervolgens alles in de aanval, maar schoten tekort om de winst naar huis mee nemen. Invaller Derice Linger had tweemaal de kans Transvaal op voorsprong te brengen, maar faalde.

PVV-coach Ricardo Oehlers was ingenomen dat zijn team de druk van Transvaal heeft doorstaan. “We moesten op een gegevend moment plan B toepassen, want Transvaal deed hetzelfde wat wij deden. Voor hoe ik het nu zie gaat het de goede kant op. We moeten wel zakelijker zijn en de spelers moeten meer initiatieven nemen”, concludeerde Oehlers.

Overige uitslagen: Leo Victor – SNL 4-2; Slee Junior – Inter Wanica 2- 1; Flora – Notch 1-1.