Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Transvaal dichtbij halen doelstelling

Transvaal dichtbij halen doelstelling

door Marinio Balsemhof

PARAMARIBO — Bij Transvaal is de technische staf redelijk tevreden over de prestaties van de club in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Halverwege de tweede ronde heeft de volksclub dertig competitiepunten wat goed is voor de derde plek. De doelstelling voor dit seizoen is aansluiting met de top hebben en binnen de eerste drie eindigen.

De groenwitten willen vanaf volgend jaar structureel mee doen om de titel. “Transvaal komt terug van een minder seizoen. Ondanks dat je elke wedstrijd speelt om te winnen is onze doelstelling nog steeds om dit jaar zo lang mogelijk een contender te zijn en binnen de top drie te eindigen”, verklaart coach Ashween Achaibersingh, die bezig is aan zijn debuutseizoen.

“We hebben er vertrouwen in dat het goed komt”

Hij heeft het enorm naar zijn zin bij Surinames succesvolste club. “Het is een voorrecht om bij een club als deze te werken. Het is uitdagend, maar ook verfrissend”, vertelt hij aan de Ware Tijd. Er zit volgens hem aardig wat jong talent in en het is mooi te zien dat het team voetballend een goede ontwikkeling doormaakt.

Evaluatie

Hoewel de coach nog genoeg punten ziet om aan te werken, vindt hij de fitheid van de ploeg één van de positieve punten. Achaibersingh is verder heel tevreden over de progressie wanneer zijn team in balbezit is. Zo lukt het Transvaal steeds weer om veel kansen te creëren. Het omzetten van deze kansen in doelpunten moet wel beter.

Verdedigend vindt de coach de ploeg nog wel wisselvallig. “We wisselen topprestaties af met mindere. Dat moet beter. We zijn ons bewust van het proces en hebben er vertrouwen in dat het goed komt.” Volgens hem is de club op een laag pitje bezig met de evaluatie en schakelt ze steeds door.

Ranglijst

De coach vindt niet dat Transvaal minder is dan de concurrenten Robinhood en Inter Moengotapoe, de nummer 1 en 2 met respectievelijk 41 om 38 punten. “Robinhood heeft een team dat heel goed op elkaar is ingespeeld en Inter Moengotapoe heeft in mijn ogen voor een groot deel nog steeds toppers in hun selectie. Maar de competitie is heel verrassend”, zegt hij.

Achaibersingh verwijst daarbij naar de verschillende uitslagen tussen de concurrenten. “Daarom zeg ik dat alles mogelijk is.” Acht clubs moeten nog zeven duels spelen, vijf, waaronder Transvaal, nog acht. De groenwitten streven ernaar om zoveel mogelijk punten te pakken in de resterende partijen.

De ploeg moet nog spelen tegen onder meer Robinhood en Inter Moengotapoe en heeft dus genoeg kansen om hoger op de ranglijst te klimmen. “Natuurlijk krijgen we genoeg tegenstanders van formaat, maar dat is Transvaal ook dit seizoen”, aldus Achaibersingh.