Home » Surinaams nieuws » Transvaal blijft winnen

Transvaal blijft winnen

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Transvaal heeft in de eerste divisie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB) nog geen verlies geleden. Vrijdagavond werd in het Franklin Essed Stadion een 3-1 overwinning geboekt op Broki na een 1-0 ruststand. Het was de vierde opeenvolgende zege voor de negentienvoudig landskampioen.

Toch was coach Ashween Achaibersing niet tevreden. Hij sprak van een minder optreden van zijn team. “We zijn fortuinlijk geweest. We gaan evalueren en kijken hoe wij de volgende wedstrijd zullen aanpakken”, stelde Achaibersing.

“We gaan harder moeten werken tijdens de trainingsdagen”

Broki-coach Bryan Mertowidjojo

Transvaal heeft tot nu toe relatief mindere tegenstanders gehad. De sterkere teams zijn nog niet op zijn pad gekomen. De ontmoetingen tegen Leo Victor en Inter Moengotapoe werden uitgesteld. “Maar we zijn altijd ready om de job te klaren. Er zijn wat afspraken met het bestuur. We proberen zo hoog mogelijk te eindigen”, aldus de coach.

Rode kaarten

Jamiro Hecbert bracht Transvaal in de 22ste minuut op 1-0, ondanks dat de ploeg op dat moment al met tien man speelde. Sergino Eduards had namelijke de rode kaart gekregen.

Ondanks de numerieke meerderheid kwam Broki niet in het spel. Siffilion Soekoe en Obedy Pryor probeerden de gelijkmaker te scoren, maar doelman Visintho Feller van Transvaal was alert. Vlak vóór rust mocht Metrano Pompe van Broki voortijdig naar de kleedkamer na zijn tweede gele kaart.

Uit handen gegeven

In de tweede helft maakte Sofero Sampake de gelijkmaker voor Broki in de 66ste minuut. Zijn ploeg gooide vervolgens alles in de aanval, maar verwaarloosde daarbij haar verdediging. Daar profiteerden Lalanie Tooy en Jadson Da Silva volop van en bezegelden de overwinning voor Transvaal: 3-1.

Broki forceerde toch om een tweede doelpunt te maken, maar het lukte niet. Trainer Bryan Mertowidjojo vond dat zijn team de wedstrijd uit handen heeft gegeven. “We verdienden veel beter dan dit. Het is onacceptabel. We gaan harder moeten werken tijdens de trainingsdagen”, concludeerde de trainer.

Andere uitslag: Slee Junior – Notch 2-2.