Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Touringcar stort 30 meter van viaduct Italië: zeker 21 doden waaronder toeristen en minderjarigen

Touringcar stort 30 meter van viaduct Italië: zeker 21 doden waaronder toeristen en minderjarigen

In Noord-Italië is een bus van een viaduct naar beneden gestort. Italiaanse media melden zeker 21 doden, onder wie twee minderjarigen, en vijftien gewonden. Het zou om een touringcar gaan met toeristen van verschillende nationaliteiten aan boord. Na het ongeluk ontstond direct een grote brand.

Het is niet bekend waardoor de bus van het viaduct afreed. Volgens TGCOM24 is een van de hypotheses dat de chauffeur onwel is geworden. Het voertuig is volgens Italiaanse media door een hek gereden en daarna 30 meter naar beneden gevallen. De bus kwam terecht op een spoorlijn. De lokale autoriteiten in Venetië hebben het protocol voor ’grote noodsituaties’ geactiveerd. De brandweer is nog druk bezig met het blussen van de brand.

De burgemeester van Venetië Luigi Brugnaro spreekt op X van een “enorme tragedie” en „talrijke slachtoffers” voor de stad. Hij zegt geen woorden te hebben voor de “apocalyptische scène.” Premier Giorgia Meloni laat ook via X weten mee te leven met de slachtoffers en hun families. Italiaanse media schrijven dat er ook buitenlandse toeristen in de bus zaten. Onder de gewonden zouden vijf Oekraïners, een Kroaat, een Duitser en een Fransman zijn. De ambassade van Kiev in Rome heeft tegenover Italiaanse media bevestigd dat er Oekraïense slachtoffers gevallen zijn.

“Het is een tragedie van enorme omvang: het voorlopige dodental spreekt van ten minste 21 slachtoffers en vijftien gewonden, van wie er vijf ernstig aan toe zijn. Helaas waren bij het ongeluk ook enkele minderjarigen betrokken”, meldt Luca Zaia, president van de regio Veneto in een statement. “Er werden meer dan 20 ambulances ingezet en ook de luchtambulance van Treviso werd opgeroepen. De slachtoffers en gewonden zijn van verschillende nationaliteiten, niet alleen Italianen: de identificatie van de lichamen is nog gaande, uitgevoerd door de brandweer, het hoofdbureau van politie en de gezondheidswerkers, die ik bedank voor hun inspanningen.”

“Ik betuig onmiddellijk het medeleven van de hele regio Veneto aan alle families die in deze uren een zeer zwaar verlies lijden of getroffen zijn door de omstandigheden. Ik heb ons hele gezondheidssysteem gevraagd om alle mogelijke middelen in te zetten om maximale hulp te bieden”, besluit de president.