Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Tientallen krokodillen ontsnapt uit Chinese fokkerij door overstromingen

Tientallen krokodillen ontsnapt uit Chinese fokkerij door overstromingen

In het zuiden van China zijn tientallen krokodillen ontsnapt uit een fokkerij. De reptielen konden ontsnappen door de ernstige overstromingen die werden veroorzaakt door de tyfoon Haikui, die al ruim een week over het gebied raast.

Zo’n 75 krokodillen vluchtten toen een meer overstroomde in Maoming, in de provincie Guangdong. Tot nu toe zijn 8 krokodillen gevangen. De meeste zijn om veiligheidsredenen doodgeschoten of geëlektrocuteerd, schrijft BBC News.

Nog tientallen krokodillen worden vermist. Autoriteiten adviseren dorpelingen om thuis te blijven. Hulpdiensten gebruiken sonarapparatuur om de dieren te vinden.

Het gaat om Siamese krokodillen van zo’n 3 meter lang. Een volwassen exemplaar weegt ongeveer 75 kilo. Maoming heeft meerdere krokodillenboerderijen. De dieren worden zowel voor hun huid als voor hun vlees gefokt.

Tyfoon Haikui raast al ruim een week over Zuid-Azië. De storm laat een spoor van vernieling achter in China, Hongkong, Taiwan en Japan. Zo zijn op meerdere plekken aardverschuivingen en overstromingen ontstaan.

In het zuiden van China zijn zeven mensen om het leven gekomen, drie anderen worden nog vermist. Tientallen mensen raakten gewond.