Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Tienercrimineel opgepakt

Tienercrimineel opgepakt

De 17-jarige recidivist R.C. is in de voormiddag 22 augustus kort na een inbraak door buurtbewoners van het ressort Santoboma op een adres aan de Verlengde Welgedacht C-weg aangehouden. Deze verdachte werd later overgedragen aan de politie van het bureau Santoboma, die ter plaatse kwam voor onderzoek.

R.C. wordt verdacht van betrokkenheid bij een inbraak die op dezelfde dag heeft plaatsgevonden, waarbij hij volgens informatie samenwerkte met een kompaan. Het voorlopige politieonderzoek wijst uit dat de verdachten de woning via de voorzijde benaderden en na het forceren van de achterdeur toegang kregen tot het pand.

Terwijl R.C. op de uitkijk stond, merkte hij op dat er plotseling een voertuig het terrein opreed. Hij bracht zijn kompaan, die op dat moment in het huis was, hiervan op de hoogte. Dit leidde ertoe dat R.C. door omstanders werd omsingeld. Zijn kompaan wist echter te ontsnappen, waarbij hij aanzienlijke bedragen aan Surinaamse dollars en euro’s buitmaakte, evenals een gaspistool.

Dankzij alerte buurtbewoners konden andere voorbereide goederen niet gestolen worden. Er wordt vermoed dat de verdachten door een ander voertuig waren afgezet. De politie zet zich in om de voortvluchtige medeplichtige te arresteren.

Vanwege de jeugdige leeftijd van de verdachte R.C., die al eerder in aanraking is gekomen met justitie, is hij overgedragen aan de afdeling Jeugdzaken van de politie. Na overleg met het Openbaar Ministerie is hij ingesloten in het Jeugd Doorgangscentrum te Opa Doeli.