Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Tegenstanders amnestiewet alles behalve staatsvijand

Tegenstanders amnestiewet alles behalve staatsvijand

PARAMARIBO, 7 mei – Tegenstanders van de amnestiewet worden onterecht als staatsvijand bestempeld en beschuldigd van het destabiliseren van de samenleving. Dit zegt parlementariër Guno Castelen (Nieuw Front/SPA). Dat president Desiré Bouterse en diens geestelijk adviseur Steve Meye met deze stempel zwaaien, zegt meer van henzelf. Het is Bouterse zelf die zich schuldig maakt aan destabilisatie.

Hij is immers degene die de wet deed invoeren. “Meneer Bouterse heeft zichzelf in de spiegel gezien als de destabilisator. Want niet de oppositie heeft de amnestiewet goedgekeurd. Hij noemt ons vijanden, omdat we van mening verschillen. Mag dat dan niet in het land”, zegt Castelen tegenover de Ware Tijd. Wie zei ook weer dat er lessen geleerd waren uit het verleden? Castelen vindt dat Bouterse de hand maar in eigen boezem moet steken, want daar ligt de oorzaak.

Ook rooms-katholiek bisschop Wilhelmus de Bekker vindt Bouterse de plank volledig misslaan. De Bekker is er in Bouterse’s toespraak op het Onafhankelijkheidsplein met de haren bij gesleept. De Bekker zou tot het groepje buitenlanders behoren die aanzetten tot destabilisatie. “Zijn argumenten slaan op niets. Ik woon al vierendertig jaar in Suriname en de koloniale gedachte zit niet in mij. Zonder te onderbouwen zegt hij dat we het land willen destabiliseren”, aldus Bouterse.


Posted

in

by

Tags: