Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » TCT-minister Jubithana zit aan tot eind augustus

TCT-minister Jubithana zit aan tot eind augustus

President Chan Santokhi heeft minister Albert Jubithana van Transport, Communicatie en Toerisme (TCT) gevraagd om tot eind augustus aan te blijven als minister. Jubithana heeft eerder deze maand schriftelijk aan president Santokhi kenbaar gemaakt dat hij zijn portefeuille ter beschikking stelt.

De bewindsman heeft in zijn schrijven gevraagd om per 1 augustus 2023 als minister van TCT af te treden. Het staatshoofd heeft aangegeven begrip te hebben hiervoor, maar wegens de omvangrijkheid van het ministerie heeft hij de minister gevraagd om nog aan te blijven tot eind augustus. Dit zodat lopende zaken op het ministerie goed afgerond kunnen worden. Verder heeft de president ook de ruimte nodig om een geschikte opvolger te identificeren voor de functie.

Naar aanleiding van de ontslagbrief heeft president Santokhi vandaag een onderhoud gehad met minister Jubithana over de redenen die geleid hebben tot de ontslagaanvraag. Deze kunnen omschreven worden als een samenloop van verschillende omstandigheden van persoonlijk tot op beleidsniveau.