Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Taekwondoka’s Arthy Lie veroveren 21 medailles op Aruba

Taekwondoka’s Arthy Lie veroveren 21 medailles op Aruba

“Het is een bekroning op het hard trainen van mijn pupillen”, aldus Arthy Lie. De schoolhouder van de gelijknamige taekwondoclub verwijst naar de prijzen die zijn vechters in de wacht sleepten tijdens het ‘Best of the best’-toernooi op Aruba. De taekwondoka’s keerden met een rijke buit terug.

Ze behaalden bij elkaar maar liefst 21 medailles: vijftien goud en zes brons. Lie heeft met zijn vechters in het verleden vaker meegedaan aan het toernooi op Aruba maar vanwege covid-19 kon de schoolhouder een poos geen toernooien in het buitenland aandoen.

De schoolhouder twijfelde er niet aan dat zijn taekwondoka’s goede resultaten zouden neerzetten. “We zijn met enkele goede vechters geweest die de ervaring van zulke toernooien al hebben en de enthousiasme van de rest heeft het team ook goed gedaan”, aldus Lie.

Aan het ‘Best of the best’-toernooi deden naast Suriname en het gastland ook vechters uit de VS, Columbia en Curaçao. Er verschenen ruim zeventig vechters op de mat die in verschillende gewichtsklassen werden onderverdeeld.

Behalve de medailles werden Chivaro Aniepa en Danique Wirokarto uitgeroepen tot ‘Best Male Senior Fighter’ en ‘Best Female Senior Fighter’. Daarnaast werd het team van Lie uitgeroepen tot ‘Best Team’.

Lie had ook het primeur om een nieuw systeem uit te testen. “Daedo heeft het Gen-3 systeem geïntroduceerd. Wij waren één van de weinige landen die de nieuwe generatie van elektronische schilden en helmen mochten uitproberen.”

Voor dit jaar doet Lie geen toernooien in het buitenland meer aan. Eind deze maand krijgt hij wel Frans-Guyanezen op bezoek. “Het is een klein toernooitje voor vooral de vechters om ervaring op te doen”, laat hij weten.

Medailles:
Goud: Natalia Kodjo, Chivaro Aniepa, Minzi Pokie, Rumeysa Moestalam, Danique Wirokarto, Nathan Nelson, Dieudonne Fernandes, Roger Braam, Jemarcus Brown, Faiz Gummels, Katungi Pinas, Ian May, Guillaume Fredison, Keymani Ramdin en Ian Doelhamid.

Brons: Jayden Lie Kwie Sjoe, Ian Redjosentono, Xerxes Terborg, Yvs-Roche Fernandes, Rayan Doerbalie en Jerano Renfurm.