Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SZF opent unit in ziekenhuis Nickerie

SZF opent unit in ziekenhuis Nickerie

06 Dec, 06:48

Algemeen directeur Antoine Elias, Angeline Sisal, subhoofd SZF unit en Rudolf Augustin van SZF.

SZF opent unit in ziekenhuis NickerieHet Staatsziekenfonds (SZF) heeft maandag een unit in het drs. Lachmipersad Mungra Streek Ziekenhuis Nickerie (LMSZN) geopend. Volgens Rudolf Augustin, hoofd filialen en units van het SZF, heeft deze samenwerking bewezen dat de diensten niet tegenover elkaar staan, maar met elkaar proberen de zorg naar een hoger niveau te tillen.

Augustin geeft aan dat dit de vijfde unit is die het SZF heeft geopend en wel in vijf ziekenhuizen in het land. Het SZF is er om de gemeenschap te dienen, daarom is besloten om dichter bij de patiënt te zijn, zegt Augustin. Met het openen van deze unit is er geen geloop meer vanuit het ziekenhuis naar het centrum van Nw. Nickerie, waar het filiaal van SZF gevestigd is. De patiënt kan er vanaf 07.00 t/m 13.00 uur terecht voor klinische garantiebrieven en informatie over de diensten en alle SZF gerelateerde vragen. De unit zal permanent bemand worden.

Antoine Elias, algemeen directeur van het LMSZN, is heel blij met de unit. Hij vindt dat hiermee de diensten de samenleving tegemoet komen, waardoor op één locatie alle zaken gedaan kunnen worden. Elias hoopt dat gretig gebruik gemaakt zal worden van de diensten. Het SZF is de grootste zorgverzekeraar in het land, waar ongeveer 80% van de bevolking verzekerd is.

Starnieuws