Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Symposium: Puur Natuur, bezielde geneeskrachten

Symposium: Puur Natuur, bezielde geneeskrachten

Symposium: Puur Natuur, bezielde geneeskrachten

Op zaterdag 28 april vindt het het symposium: Puur Natuur, bezielde geneeskrachten plaats, dat geheel in het teken staat van het behouden van natuurgeneeswijzen en het tropisch regenwoud. Voor dit symposium zal basiya Edje Alingo Doekoe informeren en toelichten over het belang van het toepassen en behouden van natuurgeneeswijzen.

Dhr. Doekoe heeft de kennis over het gebruik van medicinale planten en kruiden en past deze dagelijks toe bij ziekten en kwalen die zijn patiënten uit Pikin Slee, maar ook van elders treffen. Zijn doel is om een medische kliniek op te richten in zijn dorp waarbij zowel de westerse als traditionele geneeswijze wordt toegepast ten behoeve van de patiënt.

Momenteel wordt het tropisch regenwoud van Suriname ernstig bedreigd door houtkap en gouddelving; zaken die woon en leefomgeving van de bewoners van het binnenland aantasten. En hiermee gaan ook de medicinale planten en kruiden verloren. Gezien het belang van deze kwestie is dhr. Doekoe naar Nederland gekomen om u deelgenoot van te maken van zijn kennis en verhaal. Ook binnen de EU zal het gebruik van natuurgeneesmiddelen binnenkort aan banden worden gelegd. Des te meer reden om hierbij aanwezig te zijn.

Zaterdag 28 april
No Limit gebouw op Geldershoofd 80 in Amsterdam ZO.
De aanvang is om 16.30u -19.00u
Entree is gratis
Voor reservering dient u vooraf aan te melden bij:
Shahida Albitrouw , telefoon: 06-11760224 of email: salbitrouw@hotmail.com


Posted

in

by