Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SWM verontschuldigt zich voor lage waterdruk en roept op tot zuinig gebruik

SWM verontschuldigt zich voor lage waterdruk en roept op tot zuinig gebruik

PARAMARIBO — Nadat Groot-Paramaribo het hele weekend werd geconfronteerd met een lage waterdruk, heeft de Surinaamsche Waterleidingmaatschappij (SWM) zich maandag in een persbericht verontschuldigd voor het ongerief. Wel doet ze op alle verbruikers in stad en district nogmaals het beroep om in deze periode van het jaar nog zuiniger om te gaan met het beschikbare water.

Uit het persbericht kan worden geconcludeerd dat er op gezette tijden een lage waterdruk tot geen water zou zijn wegens de noodzakelijke werkzaamheden van zaterdagavond acht uur tot en met zondagavond acht uur aan het distributienet. In de omgeving Johan Adolf Pengel- en Henck Arronstraat, Kwatta- en Oude Charlesburg- en Nieuwe Charlesburgweg werden hoofdbuizen gekoppeld.

“Na elke onderbreking duurt het uren of dagen voordat de waterdruk is gestabiliseerd”

Echter, ook andere buurten in Groot-Paramaribo kwamen zonder of met weinig water te zitten omdat zondagmorgen vanwege onvoorziene omstandigheden het productiestation William Kraanplein tijdelijk uit bedrijf moest worden gehaald. “Alhoewel het station rond half één ’s middags weer in bedrijf was, merkten verbruikers tot in de avonduren nog een lage waterdruk”, beaamt de SWM. Volgens het nutsbedrijf duurt het na elke onderbreking namelijk uren of dagen voordat de waterdruk in het distributienet weer is gestabiliseerd.