Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SWM adviseert verbruikers zuinig om te gaan met water

SWM adviseert verbruikers zuinig om te gaan met water

De Surinaamsche Waterleiding Maatschappij (SWM) heeft afgelopen weekend, van zaterdag 14 oktober om 20.00 uur tot en met zondag 15 oktober om 20.00 uur, noodzakelijke werkzaamheden verricht in zijn distributienet in de omgeving van J.A. Pengelstraat, Henck Arronstraat, Kwattaweg en de Oude en Nieuwe Charlesburgweg. Tijdens deze werkzaamheden kon er in het omliggende gebied op bepaalde momenten sprake zijn van een lage waterdruk of zelfs het ontbreken van water uit de kraan.

Echter, door onvoorziene omstandigheden moest op zondagochtend het productiestation William Kraanplein tijdelijk buiten bedrijf worden gesteld. Hierdoor kampten verschillende wijken in Groot-Paramaribo met een lage waterdruk of zelfs geen water uit de kraan.

Ondanks dat het station rond 12.30 uur weer in bedrijf was, ervoeren gebruikers tot in de avonduren nog steeds een lage waterdruk. Na elke onderbreking duurt het namelijk enige tijd voordat de waterdruk in het distributienet weer stabiel is.

Het waterleidingbedrijf betreurt de ontstane situatie en biedt haar verontschuldigingen aan voor het ongemak. Ze roept alle gebruikers in stad en district op om in deze periode van het jaar extra zuinig om te gaan met het beschikbare water.