Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SVV heeft geen kind aan Yelyco in U19-jongens volleybal play-offs

SVV heeft geen kind aan Yelyco in U19-jongens volleybal play-offs

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) heeft in de eerste halvefinalepartij van de U19-jongens volleybal play-offs geen kind gehad aan Yelyco. De tot nog toe ongeslagen ploeg van Claudius Straal behaalde zaterdagavond in de Ismay van Wilgen Sporthal een straight sets zege: 25-6, 25-5, 25-12.

De ukkie’s van Verdy Getrouw – velen beoefenen de volleybalsport nog niet zolang – waren duidelijk niet opgewassen tegen het aanvalsgeweld van vooral Meson Anakaba, die goede bijval genoot van Jonovãn Wijngaarde, Anfernee Lee-A-Leong, Faiq Lobo, Duncan Hiwat. De ervaring van spelverdeler Siryan Meijer en libero Roberto Benschop hielp ook mee. Het paarse team leunde vooral op de twin-towers Shane van van de Vijver en Jamal Tonch. Jay-Z Naarden leverde ook een bijdrage.

Marwina

Ook Marwina uit het gelijknamig district Marowijne was in haar eerste halve finale treffen tegen Bazooka succesvol. De ploeg, die het moest stellen zonder één van haar sleutelspelers, Gianni Ritfeld, genoot alleen aan het begin van de openingsset van een beetje tegenstand.

Meson Anakaba (12) scoort uit deze actie voor SVV langs het blok van Jamal Tonch van Yelyco.

Na 4-4 werd uitgelopen naar 19-11. De eerste setwinst werd een feit na een smashfout van Georgio Ceder van Bazooka. De ploeg uit Paramaribo-Noord ging in de daaropvolgende periode met 9-5 aan de leiding. Echter, de ploeg van Henk Moeljodirijo bezondigde zich aan fouten van onder meer Preston Kasdiran, Guillermo Linger, Joshua Jackson en zag Marwina op 12-12 komen.

Gylles Black van Marwina ontpopte zich daarna als ‘block-stopper’ bij het net voor Marwina, dat de set uiteindelijk met 25-19 won. De verdediging van Bazooka zat vol gaten, terwijl de ploeg zich verder ook schuldig maakte aan uitballen. De broers Jamal en Jaïr Alimoenadi, Rowensly Sibendi, Chavero Tomopawiro en Black droegen de ploeg uit het oosten van Suriname op de schouders.