Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SVV en Yelyco zege verwijderd van U19-volleybaltitels

SVV en Yelyco zege verwijderd van U19-volleybaltitels

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) en Yelyco zijn in de U19-finales van de Surinaamse Volleybalbond op koers voor het kampioenschap. De jongens van Claudius Straal rekenden zaterdagmiddag in de Ismay van Wilgen Sporthal met 3-0 (25-13, 25-18, 25-16) af met Marwina.

Yelyco, dat in afwezigheid van Verdy Getrouw gecoacht werd door Janice Antonius en Sharon Balkaran, kreeg bij de meisjes iets meer tegenstand van SVV, dat haar hoofd uiteindelijk toch in straight sets (25-13, 25-22, 25-17) moest buigen. Beide winnaars zijn in hun respectieve klassen nog steeds ongeslagen.

Dominantie

SVV zette haar dominantie in de jongenscategorie verder voort. Marwina had duidelijk geen gepast antwoord op het aanvalsgeweld van Meson Anakaba, Jonovãn Wijngaarde, Duncan Hiwat, Faiq Lobo, Anfernee Lee-A-Leong en Jahmit Jambo van SVV. 

De spelverdelers Siryan Meijer en Brendan Hiwat, die er na lange tijd weer bij was, kweten zich overigens ook goed van hun taken. Libero Roberto Benschop hoefde niet te hard te werken in de verdediging. Bij Marwina is het gemis van Gianni Ritfeld, die al twee weken met een enkelblessure uit de roulatie is, duidelijk voelbaar. 

De gebroeders Jaïr en Jamal Alimoenadi probeerden samen met onder meer Chavero Tomopawiro en Gylles Black een gevaar te vormen, maar schoten duidelijk te kort tegen de tot nog toe ongeslagen titelpretendent.

Tegenstand

Yelyco kreeg in tegenstelling tot de openingsset tegenstand van SVV, dat in de tweede periode goed op weg was die in haar voordeel te beslechten. De ploeg uit Zorg en Hoop leidde met 19-13 voordat de puntenmachine plotseling niet meer produceerde.

De titelverdediger volleybalde zich gestaag terug in de strijd en kwam na opeenvolgende aces van Zefanya Sporkslede langszij: 20-20. Centrumspeelster Stacy Jacott van SVV pareerde daarna de inzet van Sporkslede en zorde daarmee dat haar ploeg weer aan de leiding kwam: 22-20. 

Sporkslede maakte momenten daarna weer gelijk voordat Shaniva Balkaran de setwinst veiligstelde. Ketura Heijmans, Sharelleton Jubitana, Tyra Griffith, Jacott probeerden het onderste uit de kan te halen voor SVV. Echter, Desiree Getrouw, Balkaran, Jeslyn Tini, Shomanthla de Graven, Sene-Gay Groenewoud dachten daar anders over. De libero’s Kyomi Griffith (Yelyco) en Amber Daal (SVV) deden hun best in de verdediging.

Libero Kyomi Griffith van Yelyco vangt de bal op tegen SVV.