Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SVV dwingt beslissingswedstrijd af van Marwina

SVV dwingt beslissingswedstrijd af van Marwina

Tekst en beeld John Zaalman

PARAMARIBO — De Scholen Volleybalvereniging (SVV) heeft in de halve finales van de U19-meisjes volleybal play-offs een beslissingswedstrijd afgedwongen van Marwina. Na de verrassende vierset-nederlaag een week terug, werd zaterdagmiddag in de Ismay van Wilgen Sporthal sportief wraak genomen. Het werd een straight set-overwinning: 25-21, 25-21, 25-16.

SVV liet deze keer vanaf het begin fluitsignaal van Casey Foe A Man merken dat het op niets anders dan een overwinning gebrand was. Captain Ketura Heijmans nam de voorhoederol op zich en scoorde niet alleen bij het net of vanachter de driemeterlijn, maar hielp ook mee in de verdediging. Alsof dat niet genoeg was, fungeerde ze waar nodig ook als spelverdeler.

Goede ondersteuning genoot de korte allround volleybalster onder meer van Stacy Jacott, Tyra Griffith, Okhannha Prika, terwijl setter Ifama Gemerts en Amber Daal libero ook een steentje bijdroegen aan de triomf. Sterspeelster Avaira Sengwai van Marwina was deze keer minder effectief bij het net. Chaya Domini, setter Jasira Nawidjaja, Suziane Kadjan, Tatiana Abionie en Faith Rench probeerden de ploeg uit het oosten van Suriname in de wedstrijd te houden. Echter, SVV dacht er deze keer anders over en wilde zich niet opnieuw laten verrassen.

Charis Peroti (17) van Condor blokt de inzet van Yelyco-aanvalster Sene-Gay Groenewoud.

Yelyco eerste finalist

Titelverdediger Yelyco plaatste zich als eerste voor de finale door Condor in de tweede halve finaleconfrontatie in viersets te kloppen: 25-13, 26-24, 22-25, 26-24. De zwart-witte formatie, die in game 1 naar het einde toe niet kon doordrukken en in straight sets werd geklopt, verkocht haar huid deze keer duur.

Vermeldenswaard was dat Charise Fränkel deze keer niet als aanvalster fungeerde, maar op haar befaamde libero’s post opereerde bij Condor. De ploeg had deze keer ook meer fire-power in Quiyenne Ladry. Charis Peroti, Chontelle Lisse, Shatifa Cruden hielpen ook mee in het maken van punten.

Echter, de ervaring van vooral Shaniva Balkaran bracht de doorslag bij Yelyco. Net als in de eerste halve finaleontmoeting genoot ze ook deze keer van de ondersteuning van Sene-Gay Groenewoud, Rohesia Esseboom, Jeslyn Tini, Shomanthla de Graven en Precious Essed. Libero Kyomi Griffith van Yelyco zat deze keer op de tribunes.