Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » SVB zwijgzaam over vrouwen Natio

SVB zwijgzaam over vrouwen Natio

PARAMARIBO — Waar er op zijn diverse socialemediakanalen in aanloop naar, tijdens en zelfs na de Concacaf Nations League-wedstrijden aandacht werd besteed aan de nationale voetbalselectie van Suriname, schenkt de Surinaamse Voetbalbond (SVB) totaal geen aandacht aan de vrouwenvoetbalselectie. Dat is menigeen opgevallen en enkele mensen hebben er zelfs opmerkingen over gemaakt op onder meer Facebook.

Het ‘doodzwijgen’ van de Vrouwen Natio is opmerkelijk. Immers, dat was onder meer de reden voor de vrouwen om zich te keren tegen het bestuur-John Krishnadath. De vrouwen, hadden bij het innemen van hun standpunt, onder meer gevraagd om een gelijkwaardige behandeling. Zoals nu blijkt, met het simpele van nieuws over hen vermelden, blijkt de oproep aan dovemansoren te zijn gericht.

Sinds hun boycot is er amper iets over de vrouwen naar buiten gekomen via de officiële kanalen van de moederorganisatie. Ook nu weer is het niets anders. Informatie wordt verkregen via de technische staf of speelsters of de clubs, waar de internationals aan zijn verbonden, delen nieuws over de nationale selectie.

Road to Women’s Gold Cup

De nationale vrouwenploeg zit momenteel op Dominica waar over twee dagen de eerste ontmoeting in het kwalificatietraject van de Women’s Gold Cup wordt gespeeld. In de Concacaf Road to Women’s Gold Cup zit Suriname in groep A van League B met Dominica, Guyana en Antigua en Barbuda. Na de openingspot van woensdag uit bij Dominica, volgt op 24 september in het Franklin Essed Stadion de thuisontmoeting tegen Antigua en Barbuda en daarna eveneens thuis tegen Guyana. Vervolgens staan de games tegen Guyana en Antigua en Barbuda (uit) en tot slot de thuispartij tegen Dominica.

Van alle groepen uit League B gaan alleen de nummers één verder. In de volgende kwalificatieronde – de Women’s Gold Cup 2024 prelims – treffen ze de nummers twee van League A. Van League A kwalificeren de groepswinnaars zich direct voor de eerste Concacaf Women’s Gold Cup, die van 17 februari tot en met 10 maart 2024 in de Verenigde Staten plaatsvindt.

Eindselectie: Pamela Ansoe (Transvaal); Jennifer Beharie (Berkel); Anne Bhagerath (Dornbirn); Chanil Bonjaski (PVV); Hadassa Brandon (Athena); Cady Chin See Chong (Transvaal); Saveira Gallant (Adonai); Stephanie Hanenberg (Broki); Andaya Lantveld (Transvaal); Samani Loe A Foe (PVV); Rowena Ondaan (Klaaswaal); Katoucha Patra (Saestum); Naomi Piqué (PSV); Orthea Riley (Transvaal); Dienthy Schoonland (PVV); Shamaira Stekkinger (Transvaal); Mayra Tjin A Koeng (Assen); Griffith Vaissaire (Xerxes Rotterdam). Hesron Jeroe is de bondscoach.