Home » Surinaams nieuws » SVB-beker: Voorwaarts en Notch knokken zich naar halve finale

SVB-beker: Voorwaarts en Notch knokken zich naar halve finale

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Voorwaarts en Notch spelen de halve finale in de bekercompetitie van de Surinaamse Voetbalbond (SVB). Ze moesten zondagavond knokken voor een plek bij de laatste vier. Voorwaarts won na strafschoppen met 5-4 van Broki, nadat de eindscore 2-2 was. Notch ging in de voorwedstrijd moeizaam met 2-0 langs Real Moengotapoe.

Voorwaarts-coach Werner Blackson vond dat de partij in de eerste helft beslist had moeten worden. “We lieten Broki in de tweede helft terug komen in de wedstrijd. En dat mocht niet gebeuren. Ik hoop dat mijn spelers hebben geleerd dat ze moeten scoren als de kansen worden gecreëerd.”

“Nu focussen we ons op de halve finale, want we kunnen alsnog iets winnen dit seizoen”

Notch-coach Jozef Joekoe

Voor Surinames oudste club is de bekertitel de enige prijs die de ploeg dit seizoen kan pakken. “Dus we gaan om kampioen te worden”, aldus Blackson. Hij zag Pearnell Linga en Fernando Hoepel scoren voor ‘Voorie’. De tegendoelpunten werden gemaakt door Sofero Sampake en Enrico Artist.

In de strafschoppenserie ontpopte Voorwaarts-doelman Endro Esperancie zich tot de held van de avond. Hij wist de inzet van Mitchell Remak te stoppen. Alle vijf Voorwaartsers schoten hun penalty feilloos in.

Notch

In de andere kwartfinalewedstrijd vonden Donovan Pinas (eerste helft) en Finidi Misidjan (na de rust) het net voor Notch. Coach Jozef Joekoe, die nu voor de ploeg staat, was ingenomen over de inzet van de spelers. “We wisten dat het geen makkelijke wedstrijd zou worden vandaag, maar de buit is binnen. Nu focussen we ons op de halve finale, want we kunnen alsnog iets winnen dit seizoen”, aldus Joekoe.

In de andere halvefinalewedstrijd staan Robinhood en Inter Moengotapoe tegenover elkaar. Ze plaatsten zich door vrijdag en woensdag respectievelijk Leo Victor (6-0) en Transvaal (2-1) te verslaan. De halve finales zijn op 19 juli.

Vreugde bij Notch nadat Finidi Misidjan de 2-0 scoorde.