Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surpost opent post museum

Surpost opent post museum

PARAMARIBO — Het Surinaams Post Museum is maandag op feestelijke wijze geopend op het hoofdkantoor van het Surinaams Postbedrijf (Surpost). De opening viel samen met de 54ste herdenking van de Wereldpostdag. De internationale dag van de post wordt elk jaar op 9 oktober herdacht.

In het museum zijn onder meer postzegels te zien die zijn gecreëerd door de jaren heen. Deze maand is gekozen voor de thema’s gekoppeld aan de Dag der Marrons (10 oktober) en de herdenking van de Chinese immigratie (20 oktober). Het museum is van maandag tot en met vrijdag van acht uur ’s morgens tot en met twee uur ’s middags geopend voor publiek.

“Het doel van Wereldpostdag is om het bewustzijn over de rol van de post in het dagelijkse leven van mensen en bedrijven te vergroten”

‘Together for Trust: Collaborating for a Safe and Connected Future’ is het thema voor de internationale dag van de post 2023. Deze boodschap heeft te maken met de eenheid en de kracht die samenwerking met zich meebrengt in het wereldwijde postnetwerk. Het doel van Wereldpostdag is om het bewustzijn over de rol van de post in het dagelijkse leven van mensen en bedrijven te vergroten, evenals van haar bijdrage aan de mondiale, sociale en economische ontwikkeling.