Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinamer en Braziliaan aangehouden na beroving goudmijn

Surinamer en Braziliaan aangehouden na beroving goudmijn

BROWNSWEG — De politie van Brownsweg heeft met waarschuwingsschoten de Surinamer A.D. en de Braziliaan A.R. kunnen dwingen hun vluchtpoging te staken. Een derde verdachte wist te ontkomen in het nabijgelegen bos met achterlating van rugtassen.

Het trio had kort daarvoor een gewapende overval gepleegd op een goudmijn te Nieuw-Koffiekamp. Er werd daarbij 195 gram ruw goud buitgemaakt. Het vermoeden bestaat dat het bij de verdachte is, die wist te ontkomen, want het goud werd niet bij de twee anderen of in de rugtassen aangetroffen.

De melding van de beroving kwam dinsdagmiddag rond half vier ’s middags binnen. Na de slachtoffers te hebben gehoord, trok de politie erop uit voor onderzoek. Niet ver van de goudmijn werden de drie rovers bij een bosschage gesignaleerd. Het trio zette het op een lopen, maar na waarschuwingsschoten gaven A.D. en A.R. zich over. Het duo had wapens, scherpe patronen en andere spullen bij zich. Ze zijn opgesloten. De recherche van regio Midden zet het onderzoek voort.