Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Surinamer Dwight Vermeer leidt zwemfederatie Sint Maarten

Surinamer Dwight Vermeer leidt zwemfederatie Sint Maarten

PARAMARIBO — Dwight Vermeer, die langer dan tien jaar als coach is verbonden aan de zwemvereniging De Dolfijn, is de nieuwe voorzitter van de St. Maarten Aquatic Federation (SMAF). Het bestuur werd dinsdag gekozen tijdens de vergadering in de Carib Swim Pool-faciliteiten in Cole Bay.

Vermeer zegt dat hij de eerste Surinamer is die de hoogste bestuurlijke functie bekleedt in een sportfederatie van Caribisch Nederland. Hij vormt het bestuur met Rita Gumbs (secretaris), Natasha Wright (penningmeester) en de leden Claudia Connor, Cassandra Janssen, Christel Horst en Derick Prince. De vergadering werd bijgewoond door vertegenwoordigers van Dolphins, Super Splash en Carib Swim Team.

Het nieuwe bestuur zegt enthousiast te zijn om zwemactiviteiten op het eiland verder te ontwikkelen, te bevorderen en te promoten. “De leden zijn toegewijd om ervoor te zorgen dat jonge individuen die betrokken zijn bij de sport de essentiële vaardigheden verwerven die nodig zijn om aanzienlijk succes te behalen in competitieve omgevingen op nationaal, regionaal en internationaal niveau”, aldus de SMAF.