Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname zet toerisme in de schijnwerpers met grootschalig festival

Suriname zet toerisme in de schijnwerpers met grootschalig festival

In verband met Wereld Toerisme Dag op 27 september 2023 heeft het ministerie van Transport, Communicatie en Toerisme, directoraat Toerisme, de maand september uitgeroepen tot de “Toerisme Maand Suriname”. Op Wereld Toerisme Dag zelf organiseerde het ministerie het Suriname Tourism Festival in de Ballroom Prince. Het festival bood een uitgebreide showcase van wat Suriname te bieden heeft.

Gedurende de hele maand september werden er landelijk verschillende activiteiten gehouden ter voorbereiding op dit grote evenement. Het directoraat Toerisme stelde een toerismekalender samen waarop alle activiteiten van de maand per district waren opgenomen. Zowel lokale bewoners als buitenlandse bezoekers hadden de afgelopen weken genoeg te beleven.

De evenementen op de kalender hadden als doel bij te dragen aan de groei van de toerismesector. “Met dit festival willen we het toerisme bevorderen en stimuleren, wat op lange termijn zal bijdragen aan de economische ontwikkeling, werkgelegenheid, duurzaam beheer en behoud van natuurlijke en culturele hulpbronnen”, zegt Ruben Forster, een van de organisatoren van het Suriname Tourism Festival.

Het festival bood ondernemers, waaronder ambachtslieden, cateraars en artiesten, een platform om de natuurlijke schoonheid, culturele diversiteit, historische bezienswaardigheden en andere toeristische attracties van Suriname te presenteren. Bezoekers konden genieten van wervelende shows, dansoptredens en in de aanwezige kraampjes proeven van diverse gerechten. Hierdoor kwam het culturele aspect ook tot uiting in de diversiteit van keukens.

Forster hoopt dat dit zal leiden tot meer samenwerking tussen verschillende belanghebbenden, waaronder de overheid, lokale bedrijven, ambassades en internationale partners. Hij hoopt ook dat de kalender ook na deze maand actief zal blijven.