Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname wint Rookie All-Star Award tijdens Robotics-competitie

Suriname wint Rookie All-Star Award tijdens Robotics-competitie

door Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — “Het feit dat we de Rookie All-Star Award hebben gewonnen betekent veel voor ons. We hebben ons best gedaan”, complimenteert Ashna Mahepal het Robotics Team Suriname. Ze begeleidde de Surinamers tijdens de Robotics Regional Challenge, waaraan 38 teams uit zes landen meededen.

Van 23 tot en met 26 maart won Suriname in Tallahassee, Florida (Verenigde Staten) de helft van de twaalf wedstrijden. Het team eindigde op de twintigste plaats. Met het behalen van de award kwalificeerde het zich voor het wereldkampioenschap van volgende maand. Ook het mondiale evenement, waarvoor Suriname een wildcard kreeg, vindt plaats in Florida.

“Deze award delen wij met alle vrijwilligers, ouders en sponsoren, die een bijdrage hebben geleverd aan het team”

Ayan Jhagroe

Ondersteuning

“Het voelt goed aan om in de top 25 te eindigen, vooral als je weet dat andere teams met geweldige apparatuur aanwezig waren. Deze award delen wij met alle vrijwilligers, ouders en sponsoren, die een bijdrage hebben geleverd aan het team”, reageert hoofd mentor Ayan Jhagroe. “We kijken ernaar uit om met onze robot en gewonnen apparatuur terug te keren, waarmee wij ons kunnen voorbereiden op de volgende competitie.”

Het team, omgedoopt tot Steamsur 9135, bestond uit negen deelnemers, die tijdens de voorbereiding werden ondersteund door andere leden en (oudere) vrijwilligers. Van de negen afgevaardigden vormden Aryan Sewdin, Gyan Doerdjan en Joshua van Leeuwaarde het Robot Drive-team, ondersteund door Igor da Silva, de driver coach van het Mexicaanse Team Gra-V.

Het driversteam van Suriname had een goede verdedigingspositie ten opzichte van veel andere, meer ervaren teams. De strategie was eerder besproken en voorbereid met het team uit Mexico dat al jaren meedoet. “We moesten het veelal doen met de Robotics Regional Challenge-starter kit en hebben gebruik gemaakt van andere toegestane robotics onderdelen van voorgaande jaren – vanaf 2017 – om een intake mechanisme te ontwerpen”, legt Mahepal uit.

De robot waarmee Robotics Team Suriname in Florida in de top 25 eindigde en de Rookie All-Star Award in de wacht sleepte. [Foto: Robotics Team Suriname]