Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname snoept twee sets af van Nicaragua

Suriname snoept twee sets af van Nicaragua

door John Zaalman

PARAMARIBO — Suriname is in de classificatieronde van het U19-Continental Championship niet zonder slag of stoot ten onder gegaan. De nationale jongensjeugd volleybalselectle snoepte vrijdagavond in de revengepartij tegen Nicaragua twee sets af in de vijfset nederlaag: 26-28, 25-20, 18-25, 25-19, 7-15.

De nationale selectie, die met Anfernee Lee-A-Leong, Gianni Ritfeld, setter Siryan Meijer, Guillermo Linger, Meson Anakaba en libero Roberto Benschop in de basis begon, dirigeerde het spel voor een groot deel in de openingsset. Anakaba bracht de ploeg zelfs op setpoint (24-22).

Echter, opeenvolgende fouten van Ritfeld (ace) en Anakaba, wiens aanval werd geblokt door Moises Reyes, bracht de Nicaguarianen langszij. Captain Arian Jiminez tekende uit een tipbal voor 27-26 voordat Reyes de setwinst bezegelde voor Nicaragua.

Historische setzege

Team Suriname toonde in de daaropvolgende periode meer vechtlust aan de dag en toonde vooral ballen. Benschop kweet zich goed van zijn taak in het achterveld, terwijl Linger, Lee-A-Leong, Anakaba, Ritfeld en Rowensly Sibendi voor de broodnodige punten zorgden.

Hosseplays kwamen onder meer ook aan de orde voordat Lee-A-Leong Suriname de eerste historische setzege bezorgde en de setstand zodoende op 1-1 bracht. Het derde spelbedrijf was tot 12-12 gelijkopgaand voordat Nicaragua afstand nam en daarna niet meer achter omkeek:  18-25.

Suriname domineerde de voorlaatste set volkomen, leidde met 20-11 voordat de tiebreaker met een 25-19 zege werd afgedwongen. Ritfeld, Anakaba, Linger en Lee-A-Leong waren de voornaamste scorers, die de tiebreaker afdwongen.

Beslissende set

Suriname begon de beslissende vijfde set met een 0-6 achterstand. Anakaba tekende uit een kanjer voor Surinames eerste punt. Hij, Ritfeld en Lee-A-Leong maakten nog enkele punten. Echter, Reyes maakte uit een dropbal een eind aan alle illusies van Suriname, dat zijn beste spel tot nog toe gespeeld heeft in het toernooi in Guatemala.

Ploegen speelden voor de tweede keer tegen elkaar. In de voorronde was Nicaragua met 3-0 (25-22, 25-18, 25-22) te sterk. Zaterdagmiddag vijf uur Surinaamse strijd wordt gestreden om de zevende plaats tegen de verliezer uit het treffen tussen het gastland en Belize.

Topscorers

Antonio Bermudaz leidde Nicaragua met twintig punten uit achttien kills en twee blocks. Zijn ploeggenoten Moises (elf kills, drie blocks en een ace) en Martinez (dertien kills en twee blocks) eindigden met elk vijftien punten.

Lee-A-Leong werd met twintig punten uit zestien kills en vier blocks topscorer bij Suriname. Ritfeld (zeventien kills en twee blocks), Anakaba (tien kills, twee blocks en een ace) en Linger (zeven kills) droegen respectievelijk negentien, dertien om zeven punten bij.

Anfernee Lee-A-Leong werd met twintig punten topscorer voor Suriname tegen Nicaragua. [Foto: norceca.net