Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » Suriname organiseert 18e senioren Caribbean Volleybal Championships

Suriname organiseert 18e senioren Caribbean Volleybal Championships

Tekst en beeld Ricky Wirjosentono

PARAMARIBO — Suriname organiseert van 21 tot en met 31 juli de 18e Caribbean volleybal kampioenschappen voor mannen en vrouwen. De voorbereidingen naar het toernooi toe zijn nu in vergevorderde stadium.

Voorzitter van de Caribbean Zonal Volleyball Association (Cazova), Mohammed Mushtaque bevestigd dat de Surinaamse Volleybalbond (Suvobo) gereed is om het evenement te organiseren na zijn inspectie bezoek. “Ik heb gekeken naar de accommodaties waar de teams zullen logeren, trainen en spelen. En ik kan zeggen dat Suriname nu op schema is,” zegt Mushtaque.

“Dit toernooi wordt dan even koffiedik kijken of zij het oud niveau zullen halen. Maar we verzekeren dat het een goed toernooi wordt”

Mohammed Mushtaque

Logistiek

Voor wat het logistiek gedeelte betreft zegt Mushtaque dat de Suvobo nog aan enkele zaken moet sleutelen. De Anthony Nesty sporthal waar alle wedstrijden afgewerkt zullen worden moet over een week al ready zijn.

“We hebben afspraken gemaakt met alles stakeholders. Mushtaque heeft ook een bezoek gebracht aan minister Gracia Emanuel om haar in kennis te stellen hoe belangrijk het toernooi zal zijn voor de regio. Dat gesprek is goed verlopen en we hopen dat wij ondersteuning zullen genieten van het ministerie van Regionale Ontiwkkeling en Sport,” zegt Antonie Manhoef secretaris van de Suvobo.

Participatie

Er zullen negen mannenteams en acht vrouwenteams meedoen aan het evenement uit negen landen. De Amerikaanse maagden eilanden hebben afgezegd voor deelname. Landen zoals Haïti en Jamaica zijn nu nog twijfelachtig. Voor Haïti is het stukken moeilijker om af te reizen naar Suriname.

“Ze moeten in Dominica republiek, Panama en Suriname visum aanvragen. En nu is het kortdag. We hebben gesproken met minister Albert Ramdin van Bibis om het proces voor de sporters van het team van Haïti te versoepelen,” zegt Mushtaque.

Mushtaque merkt verder op dat sinds het laatste toernooi in Suriname in 2018 hij de teams van Cazova niet meer in actie heeft gezien. “Ik heb alleen Trinidad en Suriname zien spelen. Maar de rest weet ik niet of ze op niveau zijn. Dit toernooi wordt dan even koffiedik kijken of zij het oud niveau zullen halen. Maar we verzekeren dat het een goed toernooi wordt,” stelt de Cazova voorman.

Het organiserend land verwacht de deelnemende teams tussen 20 en 23 juli. De trainingslocaties zijn de Ismay van Wilgensporthal en NVGB-sporthal. In Eco Torarica worden de officials en control comité ondergebracht. De spelers zullen in Royal Breezes, Residence inn en Golden Truly logeren. Suriname is mannenkampioen en bij de vrouwen zal Trinidad & Tobago zijn titel verdedigen.