Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Surinaams nieuws » ‘Suriname kan WK 2018 vergeten zonder profs’

‘Suriname kan WK 2018 vergeten zonder profs’

Regillio Dors

Jeugdparlementariër Regillio Dors  is van mening dat voor de voetbalsport, het mogelijk gemaakt moet worden dat geselecteerde profvoetballers van Surinaamse origine in diaspora een dubbele nationaliteit krijgen, zodat zij zich kunnen inzetten voor de nationale voetbalselecties van Suriname.

In gesprek met NatioSuriname.com geeft Dors aan de nationale selecties van Suriname naar een hoger niveau te willen brengen. “Ik ben voorstander van dubbele nationaliteit. Gelet op het niveau van wat Suriname nu is, vind ik het best wel een goed idee als men over zal gaan tot het invoeren van dubbele nationaliteit aan Surinaamse topsporters die in de prof wereld actief zijn.”

Volgens Dors zijn de Surinaamse profvoetballers onmisbaar, wil Suriname internationaal furore maken. “Vanuit het jeugdparlement zal ik mij sterker maken om de regering te dwingen zich harder in te zetten in deze kwestie. Indien geen actie ondernomen wordt mag Suriname het Wereldkampioenschap voetbal in 2018 en alle andere eindtoernooien ook vergeten.”

“Met de komst van het Regional Sports Academy neem ik aan dat er een stap wordt gemaakt aan deze zaak rondom dubbele paspoort, want ook in CARICOM zijn er sporters van Surinaamse afkomst die het heel goed doen”, aldus het jeugdparlementslid van Nickerie. Naast de nationaliteitskwestie zou Dors ook graag meer jong talent in de seniorenselectie willen zien. “We zien ook dat nationale voetbalselectie van Suriname maar bestaat uit mannen tussen 25 en 35, daar zou ook een verandering in moeten komen. Verjonging is zeker nodig voor Natio.”

Op 19 en 20 april zal op het Nationaal Jeugdcongres onder andere gediscussieerd worden over sport. Dit zal het eerstvolgende moment zijn voor Dors om van gedachte te kunnen wisselen met andere jongeren over deze kwestie.

Bron: NatioSuriname.com


Posted

in

by

Tags: