Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Zoon bedreigt bejaarde moeder met verkrachting en de dood

Suriname Herald – Zoon bedreigt bejaarde moeder met verkrachting en de dood

Zoon bedreigt bejaarde moeder met verkrachting en de dood

Afbeelding: Suriname Herald – 10 november 2023 om 19:10
Bericht: Zoon bedreigt bejaarde moeder met verkrachting en de dood
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 10 november 2023 om 19:10

Een bejaarde moeder heeft emotioneel aangifte gedaan bij de politie tegen haar 60-jarige zoon, een Nederlander die naar Suriname is gekomen voor een langdurig verblijf. Het schrijnende incident omvat beschuldigingen van verkrachting en doodsbedreigingen jegens de 76-jarige vrouw. De zoon was vorig jaar naar Suriname gekomen en verblijft daar nog steeds. Helaas escaleerde de situatie dit keer, waarbij hij zijn moeder voortdurend beledigde en bedreigde.

Volgens het relaas van de bejaarde vrouw uitte de zoon ernstige bedreigingen, waaronder het dreigen met het inhuren van mensen om zijn moeder te verkrachten. Daarnaast bedreigde hij haar ermee haar van de trap te duwen, met de intentie dat ze dodelijk zou vallen. Overweldigd door deze angstaanjagende situatie zocht de moeder haar toevlucht bij de politie en diende een officiële aangifte in.

Na de indiening van de aangifte heeft de politie onmiddellijk actie ondernomen om de verdachte op te sporen. De 60-jarige zoon is inmiddels aangehouden, en na overleg met het Openbaar Ministerie is besloten hem in voorlopige hechtenis te nemen. Het juridische proces zal nu verdergaan, waarbij de autoriteiten de zaak zullen onderzoeken en beoordelen op basis van de ingediende aangifte.

Dit incident werpt een schrijnend licht op de complexe en gevoelige kwesties van huiselijk geweld en bedreigingen binnen familierelaties. Het feit dat de bejaarde moeder de moed heeft verzameld om aangifte te doen, getuigt van de ernst van de situatie en de noodzaak van een doortastend optreden van de autoriteiten. De zaak benadrukt tevens de uitdagingen waarmee gezinnen geconfronteerd kunnen worden, zelfs wanneer familieleden uit andere landen betrokken zijn.

Het is van cruciaal belang dat dit incident wordt behandeld met de ernst die het verdient, en dat alle betrokkenen de nodige ondersteuning krijgen om deze traumatische ervaring te verwerken. Het juridische proces zal hopelijk gerechtigheid brengen en dienen als een afschrikmiddel tegen dergelijk schadelijk gedrag binnen families. Het bewustzijn over de impact van huiselijk geweld moet worden vergroot, en gemeenschappen moeten samenwerken om een veilige omgeving te bieden voor degenen die slachtoffer zijn van dergelijke misdaden.


Posted

in

by

Tags: