Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Winnaars Savanne Rally: “Drie keer is scheepsrecht”

Suriname Herald – Winnaars Savanne Rally: “Drie keer is scheepsrecht”

Winnaars Savanne Rally: “Drie keer is scheepsrecht”

Afbeelding: Suriname Herald – 11 november 2023 om 06:12
Bericht: Winnaars Savanne Rally: “Drie keer is scheepsrecht”
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 11 november 2023 om 06:12

Titel: Vishay Hardwarsing en Ryan Benimadho Triomferen in Spannende 45e Editie van de Savanne Rally

In een opwindende 45e editie van de Savanne Rally, georganiseerd door de Surinaamse Auto Rally Klub (SARK), werden Vishay Hardwarsing en Ryan Benimadho uitgeroepen tot de triomfantelijke winnaars. Een jubelende omhelzing volgde toen het duo zichzelf de overwinnaars mocht noemen, waarbij ze ervaren rallyrijders Jane Harkisoen en Llyod Chin Kon Sung net voorbleven.

De uitslag, met slechts vijf strafpunten verschil, plaatste Hardwarsing en Benimadho bovenaan met 1141 strafpunten, terwijl Harkisoen en Chin Kon Sung genoegen moesten nemen met de tweede plaats met 1146 strafpunten. De rest van het deelnemersveld in de hoofdklasse volgde op grote afstand, waarbij oud-winnaars Dave Boetius en Robert Hahn de derde plek behaalden met 1310 strafpunten.

Ondanks dat Hardwarsing en Benimadho de eindzege niet hadden zien aankomen na vier dagen rijden in de savanne, was het voor hen niet onmogelijk. Als ervaren deelnemers in de hoofdklasse, waar ze al meerdere keren in de top vijf eindigden, zagen ze het als een uitdaging die binnen hun bereik lag. Voor Benimadho was de overwinning zelfs een verrassing, gezien zijn aanvankelijke inschatting dat Jane Harkisoen de race zou winnen.

De Savanne Rally, die dit jaar zijn 45e editie vierde, werd vanwege het jubileum dit keer over vier dagen gehouden. Na te zijn gestart vanaf het Onafhankelijkheidsplein op vrijdagavond 3 november, keerden de deelnemers op maandagmiddag terug naar Paramaribo. De rallyrijders hadden een uitdagende rit, waarbij het winnende duo, Hardwarsing en Benimadho, bijna struikelde over een schrijffout tijdens de wedstrijd, wat hen bijna zestig strafpunten kostte. Gelukkig bleef de fout zonder grote gevolgen.

De eindoverwinning, die Hardwarsing opdroeg aan zijn overleden vader, zelf een fervente rallyrijder, markeert de derde keer dat het winnende duo deelneemt aan de Savanne Rally. Volgens hen is “drie keer is scheepsrecht,” een spreekwoord dat deze overwinning rechtvaardigt en waarmee ze een duidelijk signaal afgeven aan hun concurrenten.

De jubileumeditie werd afgesloten met Hardwarsing en Benimadho als winnaars, die nu ook de eer hebben om de 46e editie van volgend jaar uit te zetten, zoals traditie is bij de SARK.

Bron: Suriname Herald


Posted

in

by

Tags: