Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Vrouw van drugsverkoper: “Wij zullen niet stoppen met drugs verkopen”

Suriname Herald – Vrouw van drugsverkoper: “Wij zullen niet stoppen met drugs verkopen”

Vrouw van drugsverkoper: “Wij zullen niet stoppen met drugs verkopen”

Afbeelding: Suriname Herald – 29 oktober 2023 om 06:11
Bericht: Vrouw van drugsverkoper: “Wij zullen niet stoppen met drugs verkopen”
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 29 oktober 2023 om 06:11

In een opvallende ontwikkeling weigert de vrouw van drugsverkoper Ramdew D. zich te laten afschrikken door een recente drugsinval op hun bekende verkoopadres in de Jasmijnstraat. Met vastberadenheid beweert ze: “We zullen niet stoppen met drugs verkopen, en niemand kan ons iets aandoen.” Dit gedurfde statement komt in de nasleep van een politie-operatie waarbij drugs werden ontdekt op het woonadres van Ramdew D., en dit heeft voor de nodige opschudding gezorgd.

De zaak nam een complexe wending toen Ramdew D. tijdens de zitting beweerde dat de aangetroffen drugs toebehoorden aan zijn broer. Deze verklaring werd echter onmiddellijk betwist door zijn broer, die beweerde geen enkele betrokkenheid te hebben bij de drugs. Ramdew D. liet zich niet ontmoedigen en beweerde vervolgens dat hij de drugs zelf had gekocht bij een man aan de Soekramsingstraat. Hij legde bij de politie en tijdens de zitting verschillende verklaringen af over de herkomst van de aangetroffen drugs, maar hield vast aan zijn beweringen.

In de rechtszaal werd de inzet verhoogd, met de officier van justitie die een gevangenisstraf van 12 maanden eiste voor het bezit en/of aanwezigheid van drugs. Hiervan zouden 9 maanden en 2 weken voorwaardelijk zijn, met aftrek van een proeftijd van 2 jaar, en een geldboete van SRD 1500 of een maand hechtenis. Uiteindelijk nam de rechter al het bewijsmateriaal in overweging en legde Ramdew een gevangenisstraf op in lijn met de eis van de aanklager. Hiermee komt er een einde aan de detentie van Ramdew, die sinds zijn aanhouding op 4 augustus in hechtenis zat.

Het verhaal begon met een drugsinval op het adres in de Jasmijnstraat, waar de politie de verdachte Ramdew D. aantrof. Ramdew, die zich buiten de woning bevond, vluchtte bij het zien van de politie zijn huis binnen en gooide vanuit daar een bolvormig object naar buiten. Bij doorzoeking van zijn woning werden in een zak maar liefst 58 wikkels cocaïne aangetroffen, met een totaal gewicht van ongeveer 11 gram. Het bolvormige object bleek verpakkingsmateriaal te zijn dat werd gebruikt voor het verpakken van drugs.

Opvallend is het feit dat ondanks deze drugsinval, de vrouw van drugsverkoper Ramdew D. onverstoorbaar blijft en volhardend aankondigt dat ze hun illegale activiteiten zullen voortzetten. Dit werd duidelijk gemaakt toen de politie de volgende dag een buurtonderzoek instelde. Buurtbewoners gaven aan dat ze ernstige overlast ondervonden van verslaafden die tot laat in de nacht het adres bezochten om drugs te kopen.

Bovendien heeft verder onderzoek onthuld dat de gehele familie van de verdachte betrokken is bij de handel in drugs, inclusief zowel zijn ouders als schoonouders. Deze onthullingen werpen een verontrustende schaduw over de zaak en benadrukken de diepgewortelde betrokkenheid van de familie bij illegale drugsactiviteiten. Het feit dat deze praktijken niet alleen voortduren, maar ook geïntensiveerd lijken te worden, brengt de lokale autoriteiten voor een uitdaging in hun inspanningen om de drugshandel aan te pakken.

Deze zaak werpt licht op de complexiteit van de strijd tegen de drugshandel en het vasthoudende karakter van sommige betrokkenen, ondanks juridische vervolging. Het benadrukt ook de noodzaak van voortdurende inspanningen van wetshandhavingsinstanties om deze illegale activiteiten te bestrijden en de betrokkenen ter verantwoording te roepen.

Deze gebeurtenissen, gerapporteerd door Suriname Herald, weerspiegelen de voortdurende uitdagingen waarmee autoriteiten wereldwijd worden geconfronteerd in de strijd tegen de drugshandel en benadrukken de diepgaande gevolgen van deze illegale activiteiten voor de samenleving als geheel. Het verhaal onderstreept ook de vastberadenheid van sommigen om ondanks juridische tegenslagen door te gaan met hun illegale praktijken.


Posted

in

by

Tags: