Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Vrouw met twee baarmoeders twee keer tegelijk zwanger

Suriname Herald – Vrouw met twee baarmoeders twee keer tegelijk zwanger

Vrouw met twee baarmoeders twee keer tegelijk zwanger

Afbeelding: Suriname Herald – 13 november 2023 om 03:13
Bericht: Vrouw met twee baarmoeders twee keer tegelijk zwanger
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 13 november 2023 om 03:13

In een opvallend medisch geval heeft een Amerikaanse vrouw met twee baarmoeders de unieke ervaring om gelijktijdig zwanger te zijn van twee kinderen, zo melden lokale media. Het betreft een dermate zeldzaam fenomeen dat zelfs medische experts zich afvragen of het passend is om dit als een tweelingzwangerschap te beschouwen. Kelsey Hatcher, afkomstig uit Alabama, werd geboren met twee baarmoeders en twee baarmoederhalzen, wat op zichzelf al buitengewoon is. In het voorjaar kreeg Kelsey, samen met haar echtgenoot Caleb, ook nog te horen dat ze verwachtten twee kindjes, één in elke baarmoeder.

Gynaecologe Shweta Patel, geïnterviewd door lokale nieuwszender WVTM 13, benadrukt de uitzonderlijkheid van deze situatie. Ze noemt het “heel, heel zeldzaam,” en meldt dat de meeste verloskundigen en gynaecologen gedurende hun hele carrière nooit met zo’n geval te maken krijgen. Volgens de gerenommeerde Mayo Clinic kunnen vrouwen in uitzonderlijke gevallen worden geboren met een dubbele baarmoeder, als de twee kleine buisjes die normaal gesproken samenkomen om één baarmoeder te vormen, niet volledig aansluiten en elk afzonderlijk tot ontwikkeling komen als aparte organen. Soms gaat dit gepaard met de vorming van twee baarmoederhalzen, hoewel dit niet altijd het geval is.

Kelsey en Caleb, die al drie kinderen hebben van 7, 4 en 2 jaar oud, verwachten nu dus nog twee meisjes rond Kerstmis. Desondanks vereist deze dubbele zwangerschap nauwlettende monitoring, omdat het niet alleen zeer zeldzaam is, maar ook potentieel gevaarlijk. Bij de bevalling zullen beide baarmoeders nauwgezet in de gaten moeten worden gehouden om te beoordelen welke zich samentrekt en om te controleren of ze allebei vergelijkbaar reageren of verschillende reacties vertonen, zoals verklaard door dokter Richard Davis, gespecialiseerd in risicovolle zwangerschappen.

Zowel Patel als Davis bevestigen dat het geval van Kelsey zo zeldzaam is dat er geen officiële medische term is om naar de twee baby’s te verwijzen. Tot nader order beschouwen artsen de situatie nog steeds als een tweelingzwangerschap, omdat er op dit moment geen betere manier lijkt te zijn om het fenomeen te beschrijven.


Posted

in

by

Tags: