Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Verdachten aangehouden in Albina voor drugs- en wapenovertredingen

Suriname Herald – Verdachten aangehouden in Albina voor drugs- en wapenovertredingen

Verdachten aangehouden in Albina voor drugs- en wapenovertredingen

Afbeelding: Suriname Herald – 30 oktober 2023 om 11:11
Bericht: Verdachten aangehouden in Albina voor drugs- en wapenovertredingen
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 30 oktober 2023 om 11:11

Op 28 oktober werd een succesvolle zuiveringsactie uitgevoerd, resulterend in de aanhouding van twee verdachten op verdenking van overtredingen van de Wet verdovende middelen en de Vuurwapenwet. Deze operatie werd geleid door de stootgroep van Regio Oost in samenwerking met het Regio Bijstandsteam Oost in Albina.

De eerste verdachte, bekend als M., bijgenaamd Lava, werd gearresteerd en bij hem werden verschillende verboden items aangetroffen. Onder deze in beslag genomen voorwerpen bevonden zich een hoeveelheid hasj, marihuana, een digitale precisieweegschaal, aanstekers, sigaretten, een bedrag in Surinaamse dollars, evenals een vuurwapen met magazijn en zes scherpe patronen van kaliber 32. Bovendien werden jachtpatronen van kaliber 12 en een flessenhalspatroon van kaliber 30-30 ontdekt en in beslag genomen. De verdachte M. werd overgedragen aan de Recherche van Regio Oost, die belast is met het verdere onderzoek naar deze zaak.

De tweede verdachte, een 60-jarige vrouw genaamd R.S., werd op dezelfde dag aangehouden op haar woonadres in Albina op verdenking van overtreding van de Wet verdovende middelen. Bij haar werden aanzienlijke geldbedragen in Surinaamse dollars, 25 cocaïnezaden, suiker en xtc-tabletten aangetroffen en in beslag genomen. Vervolgens is zij overgedragen aan de politie van Albina. Na overleg met het Openbaar Ministerie zijn beide verdachten in hechtenis genomen door de politie.

Deze zuiveringsactie toont de vastberadenheid van de wetshandhavers om op te treden tegen overtredingen van de wetten met betrekking tot verdovende middelen en vuurwapens. Het onderstreept het belang van dergelijke operaties om de openbare veiligheid te waarborgen en de naleving van de wet te handhaven. De politie zal doorgaan met het onderzoeken van deze zaak om eventuele verdere betrokkenen te identificeren en verantwoordelijk te houden voor hun daden.


Posted

in

by

Tags: