Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Trumps oud-vicepresident Pence staakt poging om zelf president VS te worden

Suriname Herald – Trumps oud-vicepresident Pence staakt poging om zelf president VS te worden

Trumps oud-vicepresident Pence staakt poging om zelf president VS te worden

Afbeelding: Suriname Herald – 29 oktober 2023 om 03:11
Bericht: Trumps oud-vicepresident Pence staakt poging om zelf president VS te worden
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 29 oktober 2023 om 03:11

Titel: Mike Pence Trekt Zich Terug uit de Race voor de Republikeinse Presidentskandidaat

In een verrassende wending heeft voormalig vicepresident Mike Pence aangekondigd dat hij niet zal deelnemen aan de Amerikaanse presidentsverkiezingen. Zijn beslissing kwam tijdens een bijeenkomst van de Republikeinse Joodse Coalitie in Las Vegas, waar hij verklaarde dat “dit niet zijn moment is”. Hiermee trekt de 64-jarige Pence zich terug uit de strijd om de Republikeinse kandidaat te worden, ondanks maandenlange inspanningen om zijn campagne te financieren en te lanceren.

Pence, die tussen 2017 en 2021 diende als vicepresident onder voormalig president Donald Trump, bevond zich al geruime tijd in een lastige positie. Peilingen gaven aan dat hij weinig kans maakte om de Republikeinse presidentskandidaat te worden, met Trump als de overduidelijke favoriet. De voormalige vicepresident leek te worstelen om sponsors en steun te vinden voor zijn campagne, wat zijn besluit om zich terug te trekken verder versterkte.

Opvallend was dat Pence bij zijn aankondiging indirect kritiek uitte op zijn voormalige baas, Donald Trump. Hij riep Amerikanen op om te stemmen op iemand die in staat is om het beste in de natie naar boven te brengen en leiderschap met respect toont. Deze opmerkingen werden door velen gezien als een duidelijke breuk met Trump, met wie Pence na hun ambtstermijn een verslechterde relatie had.

De spanningen tussen Pence en Trump bereikten een hoogtepunt op 6 januari 2021, toen het Amerikaanse Congres de verkiezingsuitslag bekrachtigde en Joe Biden tot president-elect uitriep. Trump hoopte dat Pence als vicepresident de bevestiging van Biden’s overwinning zou dwarsbomen, maar Pence weigerde dat te doen, wat leidde tot een openbare botsing tussen de twee.

Bovendien heeft Trump op die dag een menigte van zijn aanhangers aangemoedigd en aangezet tot protest, wat uiteindelijk resulteerde in de bestorming van het Capitool. Deze gebeurtenissen zorgden voor een diepe kloof tussen Pence en Trump. Pence nam later nadrukkelijk afstand van de voormalige president en getuigde zelfs in het onderzoek naar de bestorming, waarin hij de acties van Trump veroordeelde.

De voormalige vicepresident probeerde zich te positioneren als een alternatief voor Trump binnen de Republikeinse Partij. Hij benadrukte zijn conservatieve waarden en politieke ervaring, met de hoop dat hij de steun van de partij zou kunnen verwerven. Echter, zijn besluit om zich terug te trekken uit de race kan worden gezien als een erkenning van de diepe verdeeldheid binnen de Republikeinse gelederen.

Veel Republikeinen beschouwen Pence als iemand die Trump heeft verraden door zich tegen hem te keren na de gebeurtenissen van 6 januari. Deze verdeeldheid binnen de partij is slechts een van de vele uitdagingen waarmee de Republikeinen worden geconfronteerd terwijl ze zich voorbereiden op de komende verkiezingen. Het is duidelijk dat het politieke landschap in de Verenigde Staten blijft evolueren en dat de strijd om de Republikeinse presidentskandidaat nog lang niet is beslecht.

Met de terugtrekking van Mike Pence uit de race voor de Republikeinse presidentskandidaat blijft de vraag wie de uiteindelijke kandidaat zal zijn voor de partij. Trump blijft een dominante figuur binnen de Republikeinse Partij, maar er zijn ook andere potentiële kandidaten die hun oog hebben laten vallen op de nominatie. De komende maanden zullen cruciaal zijn voor de Republikeinen om eenheid te smeden en zich voor te bereiden op de verkiezingsstrijd die voor hen ligt.


Posted

in

by

Tags: