Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Trainingssessie voor capaciteitsversterking KMO-unit

Suriname Herald – Trainingssessie voor capaciteitsversterking KMO-unit

Trainingssessie voor capaciteitsversterking KMO-unit

Afbeelding: Suriname Herald – 10 november 2023 om 18:21
Bericht: Trainingssessie voor capaciteitsversterking KMO-unit
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 10 november 2023 om 18:21

De Kleine en Middelgrote Ondernemingen (KMO) unit, een operationele tak van het ministerie van Economische Zaken, Ondernemerschap en Technologische Innovatie (EZ), heeft onlangs een trainingssessie gehad om haar capaciteit te versterken. Deze sessie, verzorgd door Eric Hansen en James Riordan van Solidaridad, vond plaats in het gebouw van de KMO unit. Het doel van de KMO unit is om ondernemers te begeleiden en te monitoren tijdens en na het proces van hun financieringsaanvraag.

De trainingssessie was gericht op het verbeteren van de capaciteiten van de KMO unit en werd mogelijk gemaakt door Solidaridad, dat technische assistentie biedt voor het uitvoeren van het project Suriname’s Growth Enterprise (SURGE), gefinancierd door de Wereldbank. SURGE maakt deel uit van het Suriname Competitiveness and Sector Diversification (SCSD) Project, waarbij diverse bedrijven uit verschillende districten betrokken zijn.

Amit Chandansingh, waarnemend onderdirecteur Industrie, benadrukte het belang van SURGE als een matching grant programma, waardoor deelnemende bedrijven in aanmerking kunnen komen voor financiering. Hij legde de nadruk op de noodzaak van capaciteitsversterking binnen de KMO unit om bedrijven en ondernemers beter te begeleiden en te monitoren. Ondernemers uit alle sectoren kunnen financiering aanvragen via de unit.

De focus van de trainingssessie lag op het opstellen van een businessplan volgens het canvasmodel en de buyer led approach. Deze aanpak beoogt bij te dragen aan de ontwikkeling en economische groei van Suriname door ondernemers effectiever te ondersteunen bij het aanvragen van financiering. De KMO unit speelt zo een cruciale rol in het faciliteren van ondernemerschap en het stimuleren van de groei van kleine en middelgrote ondernemingen in het land.


Posted

in

by

Tags: