Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Suriname goed op weg inzake olie en gas

Suriname Herald – Suriname goed op weg inzake olie en gas

Suriname goed op weg inzake olie en gas

Afbeelding: Suriname Herald – 31 oktober 2023 om 13:24
Bericht: Suriname goed op weg inzake olie en gas
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 31 oktober 2023 om 13:24

Volgens minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) bevindt Suriname zich nog steeds op de juiste weg wat betreft de ontwikkeling van de olie- en gasindustrie. De bewindsman is van mening dat Suriname de kans om de ontwikkeling van de sector bij te houden niet zal laten schieten, ondanks de uitspraak van de Guyanese vicepresident Bharat Jagdeo eerder deze maand. Hoewel Guyana eerder is begonnen met de exploitatie van olie, is Suriname volgens minister Ramdin beter voorbereid op de uitdagingen die komen gaan.

“Wij gaan ook terechtkomen waar wij moeten zijn. Het is een onfortuinlijke uitspraak van de vicepresident van Guyana. Hij meent het misschien wel goed dat wij als land haast moeten maken, daar heeft hij wel gelijk in. Wij moeten ons als samenleving voorbereiden op olie en gas, vooral omdat er nog heel veel werk verzet moet worden,” aldus de BIBIS-minister. Hij benadrukt dat zowel de gehele samenleving als het bedrijfsleven zich moeten voorbereiden op de kansen en uitdagingen in de sector. Er zullen hoge verwachtingen zijn, voegt Ramdin toe, en zowel Surinaamse bedrijven als buitenlandse ondernemingen moeten klaar zijn om deze verwachtingen waar te maken.

Minister Ramdin juicht de stappen toe die Surinaamse ondernemers al hebben gezet in de olie- en gasindustrie, waaronder de oprichting van de heliport van Gum Air. Hij benadrukt dat ondernemers niet hoeven te wachten op de overheid, maar de kansen die de sector biedt moeten aangrijpen. “Grijp de kans en spring erin,” is zijn oproep aan ondernemers.

De minister wijst erop dat er al enkele grote bedrijven zijn die de kansen in de olie- en gassector benutten en raadt anderen aan om hun voorbeeld te volgen. Hij benadrukt ook het belang van een onderwijssysteem dat is afgestemd op de behoeften van de sector, zodat jongeren goed kunnen worden opgeleid en voorbereid op toekomstige banen in de olie- en gasindustrie.

Het standpunt van minister Ramdin illustreert het belang van een doelgerichte aanpak om de olie- en gassector in Suriname te ontwikkelen en te benutten. Zijn oproep aan zowel de overheid als het bedrijfsleven en de onderwijssector om samen te werken en zich goed voor te bereiden op de uitdagingen en kansen die de sector met zich meebrengt, getuigt van een proactieve benadering om het maximale uit de sector te halen. Het is nu aan Suriname om deze kansen te grijpen en te zorgen voor een duurzame en welvarende toekomst in de olie- en gasindustrie.


Posted

in

by

Tags: