Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Steek van Napoleon geveild voor recordbedrag: 2,1 miljoen dollar

Suriname Herald – Steek van Napoleon geveild voor recordbedrag: 2,1 miljoen dollar

Steek van Napoleon geveild voor recordbedrag: 2,1 miljoen dollar

Afbeelding: Suriname Herald – 20 november 2023 om 03:03
Bericht: Steek van Napoleon geveild voor recordbedrag: 2,1 miljoen dollar
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 20 november 2023 om 03:03

Op een veiling in Parijs heeft een iconische zwarte vilten steek van Napoleon Bonaparte een verbazingwekkende 2,1 miljoen dollar opgebracht, een fors bedrag dat de verwachtingen van het veilinghuis overtrof. Aanvankelijk werd geschat dat de tweepuntige hoed tussen de 600.000 en 800.000 euro zou opbrengen, maar de biedingen stegen snel tot ver boven deze prognose.

Napoleon stond bekend om zijn karakteristieke bicornes, en dit specifieke exemplaar heeft zelfs de opbrengst van een vergelijkbare hoed op een eerdere veiling in 2014 overtroffen, waar toen een bedrag van 1,8 miljoen dollar werd behaald. Deze brede zwarte hoed, gedragen van links naar rechts en bataille – anders dan de gebruikelijke achterwaartse draagstijl in de 18e en 19e eeuw – diende om de bevelhebber beter zichtbaar te maken voor zijn troepen tijdens veldslagen gedurende zijn levenslange reeks militaire campagnes.

Het is opmerkelijk dat slechts een paar van deze iconische hoofddeksels bewaard zijn gebleven. Deze specifieke hoed werd geveild vanwege het overlijden van de eigenaar, een fervent verzamelaar. De identiteit van de nieuwe eigenaar is niet vrijgegeven, wat de vraag naar wie deze waardevolle historische schat heeft verworven onbeantwoord laat. (Bron: Suriname Herald)


Posted

in

by

Tags: