Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – Ramdin noemt aanslag op LIM FM losbandigheid

Suriname Herald – Ramdin noemt aanslag op LIM FM losbandigheid

Ramdin noemt aanslag op LIM FM losbandigheid

Afbeelding: Suriname Herald – 28 oktober 2023 om 08:23
Bericht: Ramdin noemt aanslag op LIM FM losbandigheid
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 28 oktober 2023 om 08:23

Minister Ramdin veroordeelt aanval op journalistieke locatie

Paramaribo, 26 oktober 2023 – Minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken, International Business en Internationale Samenwerking (BIBIS) heeft scherpe kritiek geuit op de recente aanval op de woon- en werklocatie van presentator Clifton Limburg, bekend als Limbo. In de nacht van maandag op dinsdag werden er schoten gelost op het terrein van LIM FM, met meerdere kogelinslagen op een voertuig bij het gebouw. Minister Ramdin noemde deze gebeurtenis een daad van losbandigheid en benadrukte dat deze zaak alle aandacht verdient van de regering. Volgens hem maakt het niet uit wie het slachtoffer is, dit soort gewelddaden mogen niet plaatsvinden in Suriname.

Minister Ramdin sprak zijn bezorgdheid uit over het incident voorafgaand aan een vergadering van de Raad van Ministers en verklaarde dat hij meer informatie zal opvragen over wat er zich heeft afgespeeld in de late uren van maandag 23 oktober. Hij benadrukte dat er geen officiële verklaring zal worden afgegeven zolang het onderzoek naar de zaak nog loopt. Ramdin benadrukte echter dat dit incident schade kan toebrengen aan het imago van Suriname met betrekking tot persvrijheid.

De bewindsman benadrukte dat het onduidelijk is of de aanval gericht was op een individuele journalist of op het mediabedrijf zelf. Hij benadrukte dat de exacte omstandigheden van de aanval nog moeten worden vastgesteld voordat er verdere stappen worden ondernomen. In zijn woorden, “We moeten eerst weten wat er aan de hand is en daarna zullen wij wel reageren.”

Het incident heeft geleid tot verontwaardiging bij meerdere politieke organisaties en heeft ook de Surinaamse Vereniging van Journalisten (SVJ) ertoe aangezet om een verklaring uit te geven. In deze verklaring haalt de SVJ eerdere incidenten aan, zoals de zaak van Jason Pinas en vicepresident Ronnie Brunswijk, evenals de brandstichting van de auto van Ren Gomperts tijdens de gebeurtenissen op 17 februari. De SVJ benadrukt dat dergelijke gevallen de persvrijheid in Suriname hebben aangetast en dat dit recente incident ongetwijfeld tot verdere zorgen zal leiden over de persvrijheid in het land.

Dit nieuwsbericht, gebaseerd op informatie van Suriname Herald, markeert een belangrijk moment in de discussie over persvrijheid en veiligheid van journalisten in Suriname. Het benadrukt de noodzaak van het beschermen van journalisten en het waarborgen van persvrijheid in het land, ongeacht politieke of andere overwegingen. Het onderstreept ook de bredere zorg over het groeiende aantal incidenten gericht tegen journalisten en mediabedrijven wereldwijd.


Posted

in

by

Tags: