Live nieuws en radio streams uit Suriname!


Home » Suriname Herald » Suriname Herald – President Santokhi overtuigd van positieve NRA-beoordeling

Suriname Herald – President Santokhi overtuigd van positieve NRA-beoordeling

President Santokhi overtuigd van positieve NRA-beoordeling

Afbeelding: Suriname Herald – 8 november 2023 om 08:23
Bericht: President Santokhi overtuigd van positieve NRA-beoordeling
Bron: Suriname Herald
Publicatiedatum: 8 november 2023 om 08:23

President Chan Santokhi heeft er alle vertrouwen in dat Suriname dit jaar een aanzienlijk betere beoordeling zal krijgen in de Nationale Risico Analyse (NRA) van het land. Volgens het staatshoofd ziet het rapport er gunstig uit en na zorgvuldige bestudering ziet hij geen enkele reden waarom Suriname op een zwarte lijst zou belanden of op een grijze lijst zou worden geplaatst.

De uitspraken deed de president tijdens de inwijding van de nieuwbouw voor VWO en HAVO aan de Magentakanaalweg. De Surinaamse regering heeft een voorlopig rapport ontvangen met bevindingen over de naleving van wetten met betrekking tot anti-witwassen, financiering van terrorisme en illegale wapenfinanciering. Volgens president Santokhi heeft Suriname de afgelopen maanden hard gewerkt om zijn wetgeving in lijn te brengen met internationale verdragen en heeft het land het beleid afgestemd op de voorschriften van de Caribbean Financial Action Task Force (CFATF).

President Santokhi verklaarde: “Ik denk dat we goed zitten.” Hij benadrukte verder dat de regering tal van maatregelen heeft genomen om een veel beter resultaat te behalen en om op de zwarte lijst te voorkomen. Hij wees erop dat er op verschillende fronten wordt gewerkt om het land weer gezond te maken en dat de zaken de goede kant op gaan. Hoewel de afgelopen drie jaar zwaar waren, ziet hij betere tijden in het verschiet liggen.

Het naleven van de wetten en de controle daarop door onafhankelijke instanties zijn van cruciaal belang voor Suriname om aan de CFATF-voorschriften te voldoen. In september was de deadline om de door de CFATF gewenste aanpassingen door te voeren. Het op een zwarte lijst belanden kan nadelige gevolgen hebben voor het land op het gebied van internationale handel en relaties met financiële instellingen.


Posted

in

by

Tags: